ÇTB Toplantısında Çiftçilerin Geleceği İçin Önemli Konular Ele Alındı

EKONOMİ 28.07.2023 - 01:04, Güncelleme: 28.07.2023 - 01:04
 

ÇTB Toplantısında Çiftçilerin Geleceği İçin Önemli Konular Ele Alındı

Ticaret Borsası Meclis Toplantısı'nda çiftçilerin geleceği ele alındı. Su kaynaklarının korunması ve iklim değişikliği önlemleri vurgulandı.

Çiftçilerimizin ve tarım sektörümüzün geleceğini güvence altına almak adına Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda önemli konular ele alındı. ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin'in açılış konuşmasında, yaşadığımız zorluklara rağmen umutsuzluğa kapılmadan ülkenin refahı için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Çetin, üyelerin sektörel taleplerine öncelik vereceklerini vurguladı. Başkan Abdullah Deniz ise su kaynaklarının etkin kullanımının hayati önemine dikkat çekerek, önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yıl içinde ülkemizin su fakiri ülkeler arasına katılacağı uyarısında bulundu. Bu nedenle suyun tasarruflu kullanılması, atık suların arıtılarak yeniden kullanımı ve mevcut su kaynaklarının korunması gerektiğini vurguladı. Tarımsal anlamda yaşanan kuraklığın tarım üretimi üzerinde tehdit oluşturduğu ancak uzmanların yapıcı adımlar atılması halinde doğa olaylarının etkisinin azaltılabileceğini belirten Başkan Deniz, değişen iklim koşullarına uyumlu bitki çeşitlerinin geliştirilmesi ve modern sulama tekniklerinin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Ticaret Borsası'nın sürdürülebilirlik ve yenilikçi projelere öncülük ettiğine değinen Başkan Deniz, yerli otomobilimiz TOGG'un ülkemizin teknolojik gelişimine katkı sağlayacağını ve Borsamız hizmet binasına kurulan TRUGO şarj cihazının elektrikli araç altyapısının gelişmesine destek olacağını belirtti. Toplantıda, ülkemizin tarım sektörü için geleceğe yönelik önemli adımların atıldığı ve çevre dostu teknolojilere odaklandığı vurgulanarak, çiftçilerin ve ülke ekonomisinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara devam edileceği kararlılıkla ifade edildi. Bu önemli gelişmelerin tarım sektörümüzün sürdürülebilirliği açısından umut verici olduğu belirtildi.
Ticaret Borsası Meclis Toplantısı'nda çiftçilerin geleceği ele alındı. Su kaynaklarının korunması ve iklim değişikliği önlemleri vurgulandı.

Çiftçilerimizin ve tarım sektörümüzün geleceğini güvence altına almak adına Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda önemli konular ele alındı. ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin'in açılış konuşmasında, yaşadığımız zorluklara rağmen umutsuzluğa kapılmadan ülkenin refahı için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Çetin, üyelerin sektörel taleplerine öncelik vereceklerini vurguladı.

Başkan Abdullah Deniz ise su kaynaklarının etkin kullanımının hayati önemine dikkat çekerek, önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yıl içinde ülkemizin su fakiri ülkeler arasına katılacağı uyarısında bulundu. Bu nedenle suyun tasarruflu kullanılması, atık suların arıtılarak yeniden kullanımı ve mevcut su kaynaklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Tarımsal anlamda yaşanan kuraklığın tarım üretimi üzerinde tehdit oluşturduğu ancak uzmanların yapıcı adımlar atılması halinde doğa olaylarının etkisinin azaltılabileceğini belirten Başkan Deniz, değişen iklim koşullarına uyumlu bitki çeşitlerinin geliştirilmesi ve modern sulama tekniklerinin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Ticaret Borsası'nın sürdürülebilirlik ve yenilikçi projelere öncülük ettiğine değinen Başkan Deniz, yerli otomobilimiz TOGG'un ülkemizin teknolojik gelişimine katkı sağlayacağını ve Borsamız hizmet binasına kurulan TRUGO şarj cihazının elektrikli araç altyapısının gelişmesine destek olacağını belirtti.

Toplantıda, ülkemizin tarım sektörü için geleceğe yönelik önemli adımların atıldığı ve çevre dostu teknolojilere odaklandığı vurgulanarak, çiftçilerin ve ülke ekonomisinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara devam edileceği kararlılıkla ifade edildi. Bu önemli gelişmelerin tarım sektörümüzün sürdürülebilirliği açısından umut verici olduğu belirtildi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir