"ÇOMÜ'den Yangın Sonrası Umutsuzluğa Işık, Fidanlarla Yeniden Hayat

08.09.2023 - 00:38, Güncelleme: 08.09.2023 - 00:38
 

"ÇOMÜ'den Yangın Sonrası Umutsuzluğa Işık, Fidanlarla Yeniden Hayat

ÇOMÜ, yangın felaketi sonrası ağaçlandırma kampanyası başlatıyor, bilim ve dayanışma ile umudu yeşertiyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan, ulusal haber ajans temsilcileri ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantı, yangının neden olduğu tahribatı anlatan bir kısa belgesel gösterimi ile başladı. Prof. Dr. Murat Şeker, ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı olarak, ÇOMÜ Kampüs alanındaki yangın tehlikesine karşı alınabilecek önlemler hakkında komisyonun hazırladığı raporu sunarak, yangın ve tahribatın önlenmesi için kızılçama gibi tehlikeli unsurlara izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, Terzioğlu Yerleşkesi'nin durumu, orman yangını öncesinde, yangın sırasında ve sonrasında dikkate alınması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Faruk Soydugan ise Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nin çalışmalarını ve hedeflerini anlatarak, yangın sırasında yaşananları paylaştı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, yangın felaketinin ardından gerçekleştirdikleri bilgilendirme ve kamuoyu açıklaması için basın mensuplarını üniversiteye davet etmekten onur duyduğunu belirtti. Yangınların ülkenin doğal ve kültürel varlıkları için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Erenoğlu, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nin önemli bir bilimsel araştırma merkezi olduğunu ve yangın öncesinde alınan önlemler sayesinde gözlemevindeki araştırma cihazlarının zarar görmeden kurtulduğunu ifade etti. Ancak çevresindeki ormanın ciddi şekilde zarar gördüğünü belirten Erenoğlu, bu nedenle üniversite olarak Gözlemevi çevresinin yeniden ağaçlandırılması ve bilimsel çalışmaların devamının sağlanması için çalışmalar başlattıklarını dile getirdi. Ayrıca, üniversitenin şehirle bütünleşmesini ve toplumsal katkı sağlamayı önemsediklerini belirten Erenoğlu, yangınla mücadelede teknik ve akademik destek vermek istediklerini ve yangından zarar gören bölgelerde ulusal ağaçlandırma kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Bu kampanya kapsamında, 55 bin öğrencinin her birine bir fidan dikilerek 55 bin ağaç kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi ve tüm vatandaşları bu kampanyaya katılmaya davet etti. Toplantının ardından basın mensupları ile fidan dikimi etkinliğine geçildi. Bu etkinlik sırasında üniversite yöneticileri, basın mensuplarının fidan dikme anlarını fotoğrafladılar. Yangınla mücadelede emek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Erenoğlu, toplumun bu tür felaketlerle mücadelesine destek olmanın önemini vurguladı.
ÇOMÜ, yangın felaketi sonrası ağaçlandırma kampanyası başlatıyor, bilim ve dayanışma ile umudu yeşertiyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan, ulusal haber ajans temsilcileri ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantı, yangının neden olduğu tahribatı anlatan bir kısa belgesel gösterimi ile başladı.

Prof. Dr. Murat Şeker, ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı olarak, ÇOMÜ Kampüs alanındaki yangın tehlikesine karşı alınabilecek önlemler hakkında komisyonun hazırladığı raporu sunarak, yangın ve tahribatın önlenmesi için kızılçama gibi tehlikeli unsurlara izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, Terzioğlu Yerleşkesi'nin durumu, orman yangını öncesinde, yangın sırasında ve sonrasında dikkate alınması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Faruk Soydugan ise Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nin çalışmalarını ve hedeflerini anlatarak, yangın sırasında yaşananları paylaştı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, yangın felaketinin ardından gerçekleştirdikleri bilgilendirme ve kamuoyu açıklaması için basın mensuplarını üniversiteye davet etmekten onur duyduğunu belirtti. Yangınların ülkenin doğal ve kültürel varlıkları için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Erenoğlu, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nin önemli bir bilimsel araştırma merkezi olduğunu ve yangın öncesinde alınan önlemler sayesinde gözlemevindeki araştırma cihazlarının zarar görmeden kurtulduğunu ifade etti. Ancak çevresindeki ormanın ciddi şekilde zarar gördüğünü belirten Erenoğlu, bu nedenle üniversite olarak Gözlemevi çevresinin yeniden ağaçlandırılması ve bilimsel çalışmaların devamının sağlanması için çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.

Ayrıca, üniversitenin şehirle bütünleşmesini ve toplumsal katkı sağlamayı önemsediklerini belirten Erenoğlu, yangınla mücadelede teknik ve akademik destek vermek istediklerini ve yangından zarar gören bölgelerde ulusal ağaçlandırma kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Bu kampanya kapsamında, 55 bin öğrencinin her birine bir fidan dikilerek 55 bin ağaç kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi ve tüm vatandaşları bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Toplantının ardından basın mensupları ile fidan dikimi etkinliğine geçildi. Bu etkinlik sırasında üniversite yöneticileri, basın mensuplarının fidan dikme anlarını fotoğrafladılar. Yangınla mücadelede emek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Erenoğlu, toplumun bu tür felaketlerle mücadelesine destek olmanın önemini vurguladı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir