ÇOMÜ'de Uluslararası Dayanışma, Kültür ve Kardeşlik Etkinliği

20.08.2023 - 02:03, Güncelleme: 20.08.2023 - 02:03
 

ÇOMÜ'de Uluslararası Dayanışma, Kültür ve Kardeşlik Etkinliği

ÇOMÜ ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler kültür ve kardeşlik köprüsü kurdu. Başarılarla dolu anlamlı buluşma.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, çok sayıda önemli isim katıldı. Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu liderliğindeki ÇOMÜ heyeti, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. Dinçay Köksal, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı, Merhamet Derneği Başkanı Rıdvan Caferi, Vizyon Derneği Başkanı Taceddin Şabani, akademisyenler ve uluslararası öğrenciler bulunuyordu. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Salı, uluslararası öğrencileri kültür elçileri olarak gördüklerini ve merkezin sadece dil eğitimi değil, aynı zamanda Türk kültürünün tüm yönlerini tanıttığını vurguladı. Vizyon Derneği Başkanı Taceddin Şabani ise konuşmasında Çanakkale ile Kosova arasındaki tarihsel bağlara dikkat çekerek, bu iki bölgenin ortak mücadelesinden doğan kardeşliğin önemini vurguladı. Geçmişin ışığında ilerlemenin ve bu kardeşliğin unutulmamasının gelecek için kritik olduğunu belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Bakanlık olarak gençlere eğitim, barınma, beslenme, spor ve teknik alanlarda destek verdiklerini ve kültürel projelerle çalışmalarını desteklediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ'nün uluslararasılaşma hedeflerine vurgu yaparak üniversitenin akademik başarılarından, bilimsel araştırmalardan ve sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti. Üniversitenin bünyesinde bulunan 2 binden fazla uluslararası öğrencisi olduğunu ve farklı coğrafyalardan gelen öğrenci sayısını artırmayı amaçladıklarını söyledi.
ÇOMÜ ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler kültür ve kardeşlik köprüsü kurdu. Başarılarla dolu anlamlı buluşma.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, çok sayıda önemli isim katıldı. Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu liderliğindeki ÇOMÜ heyeti, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. Dinçay Köksal, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı, Merhamet Derneği Başkanı Rıdvan Caferi, Vizyon Derneği Başkanı Taceddin Şabani, akademisyenler ve uluslararası öğrenciler bulunuyordu.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Salı, uluslararası öğrencileri kültür elçileri olarak gördüklerini ve merkezin sadece dil eğitimi değil, aynı zamanda Türk kültürünün tüm yönlerini tanıttığını vurguladı.

Vizyon Derneği Başkanı Taceddin Şabani ise konuşmasında Çanakkale ile Kosova arasındaki tarihsel bağlara dikkat çekerek, bu iki bölgenin ortak mücadelesinden doğan kardeşliğin önemini vurguladı. Geçmişin ışığında ilerlemenin ve bu kardeşliğin unutulmamasının gelecek için kritik olduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Bakanlık olarak gençlere eğitim, barınma, beslenme, spor ve teknik alanlarda destek verdiklerini ve kültürel projelerle çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ'nün uluslararasılaşma hedeflerine vurgu yaparak üniversitenin akademik başarılarından, bilimsel araştırmalardan ve sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti. Üniversitenin bünyesinde bulunan 2 binden fazla uluslararası öğrencisi olduğunu ve farklı coğrafyalardan gelen öğrenci sayısını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir