ÇOMÜ ve Balıkesir Belediyesi İş Birliği Protokolü İmzaladı

02.11.2023 - 17:07, Güncelleme: 02.11.2023 - 17:07
 

ÇOMÜ ve Balıkesir Belediyesi İş Birliği Protokolü İmzaladı

ÇOMÜ ve Balıkesir Belediyesi, deniz koruma ve araştırmaları için güçlerini birleştiriyor, R/V COMU-1 gemisi üzerinden çevre dostu projeler planlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), iş birliği protokolü kapsamında Rektörlük makamında ortak projeler gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Protokol imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Kan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Proje Protokol Komisyonundan Ahmet Taner ve heyeti katıldı. Bu iş birliği protokolü kapsamında, ÇOMÜ'ye ait R/V COMU-1 araştırma gemisinin bakımı ve teknik revizyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalar arasında yer alıyor. Yapay resif projeleri, denizlerimizdeki hayalet ağların temizlenmesi, bilimsel ve sosyal projeler ile sosyal-kültürel faaliyetler de protokol kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar arasında bulunuyor. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreni, deniz bilimleri ve çevre konularında önemli bir adım niteliğinde. ÇOMÜ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasındaki bu iş birliği, deniz ekosistemi üzerine yapılacak araştırmalar ve çevre koruma konularında olumlu etkiler yaratmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, R/V COMU-1 araştırma gemisinin revizyonu ve kullanımıyla ilgili yapılan anlaşma, bölge ve denizlerin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
ÇOMÜ ve Balıkesir Belediyesi, deniz koruma ve araştırmaları için güçlerini birleştiriyor, R/V COMU-1 gemisi üzerinden çevre dostu projeler planlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), iş birliği protokolü kapsamında Rektörlük makamında ortak projeler gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Protokol imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Kan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Proje Protokol Komisyonundan Ahmet Taner ve heyeti katıldı.

Bu iş birliği protokolü kapsamında, ÇOMÜ'ye ait R/V COMU-1 araştırma gemisinin bakımı ve teknik revizyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalar arasında yer alıyor. Yapay resif projeleri, denizlerimizdeki hayalet ağların temizlenmesi, bilimsel ve sosyal projeler ile sosyal-kültürel faaliyetler de protokol kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar arasında bulunuyor.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreni, deniz bilimleri ve çevre konularında önemli bir adım niteliğinde. ÇOMÜ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasındaki bu iş birliği, deniz ekosistemi üzerine yapılacak araştırmalar ve çevre koruma konularında olumlu etkiler yaratmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, R/V COMU-1 araştırma gemisinin revizyonu ve kullanımıyla ilgili yapılan anlaşma, bölge ve denizlerin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir