109 2
109

ÇOMÜ liderliğinde COMPOSTER projesi Ezine'de tarımı destekliyor

TARIM 07.07.2023 - 00:20, Güncelleme: 07.07.2023 - 00:20
 

ÇOMÜ liderliğinde COMPOSTER projesi Ezine'de tarımı destekliyor

Erasmus+ tarafından desteklenen COMPOSTER projesi, ÇOMÜ önderliğinde Ezine'de tarımı güçlendirerek sağlıklı gıda üretimine katkı sağlıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında desteklenen "COMPOSTER" adlı proje için koordinatörlük görevini üstlendi. Proje araştırmacı ekibi, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, proje paydaşları arasında yer alan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç gibi önemli isimler katıldı. COMPOSTER projesinin bölge tarımı üzerindeki önemi toplantıda vurgulandı. Proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumları, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Prof. Dr. Yasemin Kavdır ve Öğr. Gör. Dr. Kadir Yılmaz tarafından yapıldı. Ayrıca, ÇOMÜ ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arasındaki işbirliğiyle 2023 Mart Çağrı döneminde sunulan Erasmus+ mesleki eğitim ve gençlik alanında kurumlar arası projeler hakkında da bilgi paylaşıldı. Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, bölgede peynir, zeytin ve zeytinyağı üretimi ve pazarlamasıyla ilgili temel sorunları dile getirdi. COMPOSTER proje ekibi, uluslararası bilgi paylaşımı toplantılarının ikincisini, 17-22 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın Vilnius şehrinde Vsi Ziedine Ekonomika'nın ev sahipliğinde gerçekleştirecektir. 
Erasmus+ tarafından desteklenen COMPOSTER projesi, ÇOMÜ önderliğinde Ezine'de tarımı güçlendirerek sağlıklı gıda üretimine katkı sağlıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında desteklenen "COMPOSTER" adlı proje için koordinatörlük görevini üstlendi. Proje araştırmacı ekibi, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya, proje paydaşları arasında yer alan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç gibi önemli isimler katıldı. COMPOSTER projesinin bölge tarımı üzerindeki önemi toplantıda vurgulandı.

Proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumları, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Prof. Dr. Yasemin Kavdır ve Öğr. Gör. Dr. Kadir Yılmaz tarafından yapıldı. Ayrıca, ÇOMÜ ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arasındaki işbirliğiyle 2023 Mart Çağrı döneminde sunulan Erasmus+ mesleki eğitim ve gençlik alanında kurumlar arası projeler hakkında da bilgi paylaşıldı.

Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, bölgede peynir, zeytin ve zeytinyağı üretimi ve pazarlamasıyla ilgili temel sorunları dile getirdi. COMPOSTER proje ekibi, uluslararası bilgi paylaşımı toplantılarının ikincisini, 17-22 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın Vilnius şehrinde Vsi Ziedine Ekonomika'nın ev sahipliğinde gerçekleştirecektir. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir