Çanakkale'li Vekiller Yemin Etti

SİYASET 02.06.2023 - 23:15, Güncelleme: 02.06.2023 - 23:20
 

Çanakkale'li Vekiller Yemin Etti

28. Yasama yılı nedeni ile TBMM'nin de yapılan yemin töreni ile Çanakkaleli Milletvekilleri yemin ederek göreve başladılar.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimlerinde Çanakkale'den Milletvekili seçilen AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, CHP Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan ve İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz  TBMM'inde yemin ederek göreve başladılar. 28. Yasama yılı TBMM'nin de yapılan tören ile başladı. TBMM Geçici Başkanlığına en yaşlı milletvekili sıfatı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlık etti.  Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli; "Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı ve Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasının ardından ilk olarak yemin eden Osmaniye Milletvekili ve TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'nin yemin etmesinin ardından Milletvekili yemin törenine geçildi. İLK OLARAK ÖZGÜR CEYLAN YEMİN ETTİ Yemin etme sıralaması şehir ve Milletvekilleri İsim Soy isim harf sıralamasına göre yapılırken yemin etme sırası Çanakkale iline gelmesi ile ilk olarak CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ilk olarak yemin eden isim oldu. Ardından CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider takip etti. Son olarak geçtiğimiz dönem yurt dışı oyları ile milletvekilliğini 28. döneme taşıyan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz yemin etti.   YEŞİL SOL PARTİLİ VEKİLLERE TEPKİ TBMM 28. yasama yılı yemin töreninde Yeşil Sol Parti Milletvekillerinin yemin etmesi sırasında salondan hiç bir şekilde alkış sesi yükselmemesi dikkat çekti. Özellikle Yeşil Sol Parti eş başkanları TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'ye mazeret dilekçesi sunarak şehir sıralarını beklemeden yemin ederek salondan ayrıldılar. Çanakkale TV
28. Yasama yılı nedeni ile TBMM'nin de yapılan yemin töreni ile Çanakkaleli Milletvekilleri yemin ederek göreve başladılar.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimlerinde Çanakkale'den Milletvekili seçilen AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, CHP Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan ve İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz  TBMM'inde yemin ederek göreve başladılar. 28. Yasama yılı TBMM'nin de yapılan tören ile başladı. TBMM Geçici Başkanlığına en yaşlı milletvekili sıfatı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlık etti. 

Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli; "Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı ve Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasının ardından ilk olarak yemin eden Osmaniye Milletvekili ve TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'nin yemin etmesinin ardından Milletvekili yemin törenine geçildi.


İLK OLARAK ÖZGÜR CEYLAN YEMİN ETTİ
Yemin etme sıralaması şehir ve Milletvekilleri İsim Soy isim harf sıralamasına göre yapılırken yemin etme sırası Çanakkale iline gelmesi ile ilk olarak CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ilk olarak yemin eden isim oldu. Ardından CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider takip etti. Son olarak geçtiğimiz dönem yurt dışı oyları ile milletvekilliğini 28. döneme taşıyan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz yemin etti.
 

YEŞİL SOL PARTİLİ VEKİLLERE TEPKİ
TBMM 28. yasama yılı yemin töreninde Yeşil Sol Parti Milletvekillerinin yemin etmesi sırasında salondan hiç bir şekilde alkış sesi yükselmemesi dikkat çekti. Özellikle Yeşil Sol Parti eş başkanları TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'ye mazeret dilekçesi sunarak şehir sıralarını beklemeden yemin ederek salondan ayrıldılar.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir