Çanakkale'den Türkiye'nin En İyi Kalfası, Levent Çakmak

24.09.2023 - 13:21, Güncelleme: 24.09.2023 - 13:21
 

Çanakkale'den Türkiye'nin En İyi Kalfası, Levent Çakmak

Bayramiçli genç kalfa Levent Çakmak, Türkiye birincisi oldu. Cumhurbaşkanı ödülü için bekleniyor.

Bayramiç ilçesinin gururu olan 18 yaşındaki Levent Çakmak, mesleki teknik eğitim ve çıraklık okullarında kazandığı tecrübeyle Türkiye'nin en iyi kalfası seçildi. Çalışkan genç, bu büyük başarısını Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından verilen plaketle taçlandırdı. Çakmak, ayrıca Ahilik Haftası törenlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendirilecek. Levent Çakmak, Bayramiç ilçesindeki mesleki teknik eğitim ve çıraklık okullarında iki yıl süren yoğun bir eğitim aldıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen en iyi kalfa yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Önceden Çanakkale birincisi olarak gösterilen bu genç kasaplık eğitimi kalfası, Çanakkale Ahilik Haftası'nın düzenlediği özel bir törende Vali İlhami Aktaş tarafından plaket ve hediyelerle ödüllendirildi. Kasaplık mesleğine olan ilgisi çocukluktan beri devam eden Çakmak, babasının çiftçilik yaptığı bir ailede büyüdü. Ortaokulu tamamladıktan sonra Bayramiç Mesleki Eğitim ve Çıraklık Okulu'na kaydını yaptıran Çakmak, mesleğini daha yakından tanımak için ilçedeki deneyimli kasapların yanında staj yapma fırsatı buldu. En iyi kalfa yarışmasına katılarak büyük bir başarı elde eden Çakmak, "Başarılı olduğum için mutluyum. Şimdi kısa süre içinde kendi iş yerimi açmayı düşünüyorum" dedi. Levent Çakmak, Türkiye birincisi olarak Kırşehir'de düzenlenecek Ahilik Haftası etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendirileceğini belirtti. Başarılı bir kalfa olarak geleceğe umutla bakarken, yetenekleri ve azmiyle hem ailesini hem de Bayramiç ilçesini gururlandırmaya devam edecek gibi görünüyor.
Bayramiçli genç kalfa Levent Çakmak, Türkiye birincisi oldu. Cumhurbaşkanı ödülü için bekleniyor.

Bayramiç ilçesinin gururu olan 18 yaşındaki Levent Çakmak, mesleki teknik eğitim ve çıraklık okullarında kazandığı tecrübeyle Türkiye'nin en iyi kalfası seçildi. Çalışkan genç, bu büyük başarısını Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından verilen plaketle taçlandırdı. Çakmak, ayrıca Ahilik Haftası törenlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendirilecek.

Levent Çakmak, Bayramiç ilçesindeki mesleki teknik eğitim ve çıraklık okullarında iki yıl süren yoğun bir eğitim aldıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen en iyi kalfa yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Önceden Çanakkale birincisi olarak gösterilen bu genç kasaplık eğitimi kalfası, Çanakkale Ahilik Haftası'nın düzenlediği özel bir törende Vali İlhami Aktaş tarafından plaket ve hediyelerle ödüllendirildi.

Kasaplık mesleğine olan ilgisi çocukluktan beri devam eden Çakmak, babasının çiftçilik yaptığı bir ailede büyüdü. Ortaokulu tamamladıktan sonra Bayramiç Mesleki Eğitim ve Çıraklık Okulu'na kaydını yaptıran Çakmak, mesleğini daha yakından tanımak için ilçedeki deneyimli kasapların yanında staj yapma fırsatı buldu. En iyi kalfa yarışmasına katılarak büyük bir başarı elde eden Çakmak, "Başarılı olduğum için mutluyum. Şimdi kısa süre içinde kendi iş yerimi açmayı düşünüyorum" dedi.

Levent Çakmak, Türkiye birincisi olarak Kırşehir'de düzenlenecek Ahilik Haftası etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendirileceğini belirtti. Başarılı bir kalfa olarak geleceğe umutla bakarken, yetenekleri ve azmiyle hem ailesini hem de Bayramiç ilçesini gururlandırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir