Çanakkale'de Yangın Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

GÜNDEM 26.08.2023 - 03:02, Güncelleme: 26.08.2023 - 03:02
 

Çanakkale'de Yangın Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Çanakkale'deki devasa yangın kontrol altında. 2,650 hektarlık alan zarar gördü. Soğutma çabaları kara ve hava operasyonlarıyla sürüyor.

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kayadere köyü Damyeri mevkiinde 22 Ağustos Salı günü başlayan ve neredeyse 48 saat süren mücadele sonucunda nihayet kontrol altına alınabilen büyük çaplı yangın, bölgeyi derinden etkilemişti. Şimdiyse, yangının yarattığı tahribatı tamir etmek ve bölgeyi tamamen güvende hissettirmek adına büyük çaba sarf ediliyor. Yangının etkisiyle yaklaşık 5 bin 712 futbol sahası büyüklüğünde, toplam 2 bin 650 hektar ormanlık alan ve bin 430 hektar tarım arazisi ile orman dışı alanda, toplamda 4 bin 80 hektarlık alanın zarar gördüğü tespit edildi. Bu kapsamlı alanın yeniden yeşermesi ve doğanın dengesinin sağlanması için acil önlemler alınması gerekiyor. Olayın ilk başladığı andan itibaren, yangının yayılmasını kontrol altına almak için havadan ve karadan büyük bir çaba harcandı. Tam 10 uçak ve 38 helikopter, toplamda 503 saat havada geçirerek 2 bin 828 sorti gerçekleştirdi ve 9 bin tondan fazla suyun bölgeye bırakılmasını sağladı. Bu ekiplerin kahramanca mücadelesi sayesinde yangın nihayet kontrol altına alınabildi. Ancak mücadele burada bitmiş değil. Yangının izlerini tamamen silmek ve bölgeyi olası yeniden alevlenmelere karşı korumak adına soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Bu kritik aşamada, 650 kara aracı ve 2 bin 650 personel, yanmış alanı titizlikle inceliyor ve soğutma işlemlerini sürdürüyor. İhtiyat amaçlı olarak ise 6 helikopter havadan destek sağlıyor. Özellikle İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) bölgeyi gözlemlemeye devam etmesi, atılan adımların etkinliğini artırıyor. Yangının etkilediği tüm alanın tamamı ekipler tarafından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Bu zorlu sürecin adım adım tamamlanmasıyla birlikte, araç ve personel sayısının azaltılacağı belirtildi.
Çanakkale'deki devasa yangın kontrol altında. 2,650 hektarlık alan zarar gördü. Soğutma çabaları kara ve hava operasyonlarıyla sürüyor.

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kayadere köyü Damyeri mevkiinde 22 Ağustos Salı günü başlayan ve neredeyse 48 saat süren mücadele sonucunda nihayet kontrol altına alınabilen büyük çaplı yangın, bölgeyi derinden etkilemişti. Şimdiyse, yangının yarattığı tahribatı tamir etmek ve bölgeyi tamamen güvende hissettirmek adına büyük çaba sarf ediliyor.

Yangının etkisiyle yaklaşık 5 bin 712 futbol sahası büyüklüğünde, toplam 2 bin 650 hektar ormanlık alan ve bin 430 hektar tarım arazisi ile orman dışı alanda, toplamda 4 bin 80 hektarlık alanın zarar gördüğü tespit edildi. Bu kapsamlı alanın yeniden yeşermesi ve doğanın dengesinin sağlanması için acil önlemler alınması gerekiyor.

Olayın ilk başladığı andan itibaren, yangının yayılmasını kontrol altına almak için havadan ve karadan büyük bir çaba harcandı. Tam 10 uçak ve 38 helikopter, toplamda 503 saat havada geçirerek 2 bin 828 sorti gerçekleştirdi ve 9 bin tondan fazla suyun bölgeye bırakılmasını sağladı. Bu ekiplerin kahramanca mücadelesi sayesinde yangın nihayet kontrol altına alınabildi.

Ancak mücadele burada bitmiş değil. Yangının izlerini tamamen silmek ve bölgeyi olası yeniden alevlenmelere karşı korumak adına soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Bu kritik aşamada, 650 kara aracı ve 2 bin 650 personel, yanmış alanı titizlikle inceliyor ve soğutma işlemlerini sürdürüyor. İhtiyat amaçlı olarak ise 6 helikopter havadan destek sağlıyor.

Özellikle İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) bölgeyi gözlemlemeye devam etmesi, atılan adımların etkinliğini artırıyor. Yangının etkilediği tüm alanın tamamı ekipler tarafından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Bu zorlu sürecin adım adım tamamlanmasıyla birlikte, araç ve personel sayısının azaltılacağı belirtildi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir