109 2
109

Çanakkale'de yangın alanı Drone ile görüntülendi

GÜNDEM 19.07.2023 - 23:31, Güncelleme: 19.07.2023 - 23:31
 

Çanakkale'de yangın alanı Drone ile görüntülendi

Çanakkale'de çıkan orman yangını, 52 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında, yaklaşık 5 bin hektarlık alan küle döndü. Yangın sonrası Drone ile görüntülendi

Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz Pazar günü çıkan orman yangını 52 saat sonra kontrol altına alındı. Yangına havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle müdahale edildi. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangının ne kadarlık bir alana zarar verdiğini tespit etmek için çalışmalara başlandığı öğrenildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, yangının büyük bir alanı küle çevirdiği görüldü. Yangın, Kızılkeçili köyü ile Kemel köyü arasındaki ormanlık alanda çıkmıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, iki köye de sıçramıştı. Yangın nedeniyle iki köy tahliye edilmişti. Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınabildi. Ancak yangın, büyük bir hasara neden oldu. Yangında, yaklaşık 5 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Soruşturma sürüyor.
Çanakkale'de çıkan orman yangını, 52 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında, yaklaşık 5 bin hektarlık alan küle döndü. Yangın sonrası Drone ile görüntülendi

Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz Pazar günü çıkan orman yangını 52 saat sonra kontrol altına alındı. Yangına havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle müdahale edildi. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yangının ne kadarlık bir alana zarar verdiğini tespit etmek için çalışmalara başlandığı öğrenildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, yangının büyük bir alanı küle çevirdiği görüldü.

Yangın, Kızılkeçili köyü ile Kemel köyü arasındaki ormanlık alanda çıkmıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, iki köye de sıçramıştı. Yangın nedeniyle iki köy tahliye edilmişti.

Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınabildi. Ancak yangın, büyük bir hasara neden oldu. Yangında, yaklaşık 5 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Soruşturma sürüyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir