109 2
109

Çanakkale'de Üniversite-Sanayi İşbirliğiyle Zeytin Üretimi Artacak

TARIM 12.07.2023 - 00:35, Güncelleme: 12.07.2023 - 23:11
 

Çanakkale'de Üniversite-Sanayi İşbirliğiyle Zeytin Üretimi Artacak

Çanakkale'de gerçekleştirilen proje, üniversite ve sanayi işbirliğiyle yüksek kaliteli zeytin üretimini hedefliyor. Sektörün rekabet gücü artacak.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, toplantıda katılımcılara Ezine Gıda İhtisas OSB süreci hakkında bilgi verdi. Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin 326. resmi Organize Sanayi Bölgesi olarak kabul edildiğini belirtti. Yeşil OSB'ler arasında yer almanın avantajlarından bahsederek, gelişen teknolojileri takip etmek ve üreticilere bilimsel destek sağlamak amacıyla üniversite ile işbirliğine önem verdiklerini vurguladı. ÇOMÜ, Ezine Meslek Yüksekokulu ve Teknopark ile yapılan protokollerin başarılı sonuçlarını gördüklerini ifade etti. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise zeytinciliğin Akdeniz ülkelerinde yoğun olarak yapıldığını ve dünya genelinde 26 ülkede zeytin üretimi gerçekleştiğini belirtti. Dünya genelinde yaklaşık 100 milyon dekarlık bir alanda zeytincilik yapıldığını ve yıllık olarak 3 milyon ton zeytinyağı üretildiğini söyledi. Türkiye'de ise 9 milyon dekarlık bir alanda zeytin üretimi yapıldığını ve 230 bin ton civarında zeytinyağı üretimi gerçekleştiğini paylaştı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise projenin zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle somut işbirliklerini hedeflediğini dile getirdi. Verilecek mesleki eğitimlerle üreticilerin hem teorik hem de pratik eğitim alarak sektörün ihtiyaçlarına uygun hale geleceklerini söyledi. Proje sonunda Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin artırılmasının, sektördeki rekabet gücünün yükseltilmesinin, istihdam edilebilirliklerin geliştirilmesinin ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesinin hedeflendiğini ifade etti. Toplantının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Portekizli akademisyenlere katılım sertifikalarını takdim etti. Katılımcılar, projenin başarılı bir şekilde ilerlemesi ve hedeflerin gerçekleşmesi için karşılıklı işbirliği ve destek sözü verdi. Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek olan 3 günlük çalışmalarla birlikte Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimi artacak, sektördeki rekabet gücü yükselecek, istihdam edilebilirlikler geliştirilecek ve bölgesel kalkınma desteklenecektir.
Çanakkale'de gerçekleştirilen proje, üniversite ve sanayi işbirliğiyle yüksek kaliteli zeytin üretimini hedefliyor. Sektörün rekabet gücü artacak.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, toplantıda katılımcılara Ezine Gıda İhtisas OSB süreci hakkında bilgi verdi. Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin 326. resmi Organize Sanayi Bölgesi olarak kabul edildiğini belirtti. Yeşil OSB'ler arasında yer almanın avantajlarından bahsederek, gelişen teknolojileri takip etmek ve üreticilere bilimsel destek sağlamak amacıyla üniversite ile işbirliğine önem verdiklerini vurguladı. ÇOMÜ, Ezine Meslek Yüksekokulu ve Teknopark ile yapılan protokollerin başarılı sonuçlarını gördüklerini ifade etti.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise zeytinciliğin Akdeniz ülkelerinde yoğun olarak yapıldığını ve dünya genelinde 26 ülkede zeytin üretimi gerçekleştiğini belirtti. Dünya genelinde yaklaşık 100 milyon dekarlık bir alanda zeytincilik yapıldığını ve yıllık olarak 3 milyon ton zeytinyağı üretildiğini söyledi. Türkiye'de ise 9 milyon dekarlık bir alanda zeytin üretimi yapıldığını ve 230 bin ton civarında zeytinyağı üretimi gerçekleştiğini paylaştı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise projenin zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle somut işbirliklerini hedeflediğini dile getirdi. Verilecek mesleki eğitimlerle üreticilerin hem teorik hem de pratik eğitim alarak sektörün ihtiyaçlarına uygun hale geleceklerini söyledi. Proje sonunda Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin artırılmasının, sektördeki rekabet gücünün yükseltilmesinin, istihdam edilebilirliklerin geliştirilmesinin ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Toplantının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Portekizli akademisyenlere katılım sertifikalarını takdim etti. Katılımcılar, projenin başarılı bir şekilde ilerlemesi ve hedeflerin gerçekleşmesi için karşılıklı işbirliği ve destek sözü verdi.

Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek olan 3 günlük çalışmalarla birlikte Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimi artacak, sektördeki rekabet gücü yükselecek, istihdam edilebilirlikler geliştirilecek ve bölgesel kalkınma desteklenecektir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir