Çanakkale'de Tarım Arazisinde Büyük Yangın

TARIM 20.06.2023 - 00:24, Güncelleme: 20.06.2023 - 00:24
 

Çanakkale'de Tarım Arazisinde Büyük Yangın

Çanakkale'nin Biga ilçesinde çıkan yangında 45 dönüm tarım arazisi kül oldu. Ekiplerin müdahalesiyle ölüm kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Biga ilçesi tarım arazisinde çıkan yangın, yaklaşık 45 dönüm alanın kül olmasına sebep oldu. Olay, öğle saatlerinde Biga'nın Çakırlı köyünde meydana geldi. Buğday ve arpa ekili tarım arazilerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Köylüler de kendi imkanlarıyla ekiplere destek sağladı ve yangının söndürülmesi için büyük çaba gösterdi. Yaklaşık 45 dönüm tarım arazisi, yangın sonucu zarar gördü. Köy muhtarı Mehmet Ali Çimen, inceleme ilgili olarak, "Köy içinde bulunan trafonun üstünde kuş yılanı yerken trafoda patlama oluyor. Kuş yere düşüyor hemen akabinde o trafodan bağlantılı tarla içindeki teller kopuyor. Elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu buğday ve arpalar yandı. Toplamda 12-13 kişiye ait tarlalarda çıkan yangın Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile söndürüldü" dedi. Olayla ilgili olarak jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının nedeni ve güvenlik önlemleriyle ilgili ayrıntılı incelemeler devam ediyor. 
Çanakkale'nin Biga ilçesinde çıkan yangında 45 dönüm tarım arazisi kül oldu. Ekiplerin müdahalesiyle ölüm kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Biga ilçesi tarım arazisinde çıkan yangın, yaklaşık 45 dönüm alanın kül olmasına sebep oldu. Olay, öğle saatlerinde Biga'nın Çakırlı köyünde meydana geldi. Buğday ve arpa ekili tarım arazilerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Köylüler de kendi imkanlarıyla ekiplere destek sağladı ve yangının söndürülmesi için büyük çaba gösterdi. Yaklaşık 45 dönüm tarım arazisi, yangın sonucu zarar gördü.

Köy muhtarı Mehmet Ali Çimen, inceleme ilgili olarak, "Köy içinde bulunan trafonun üstünde kuş yılanı yerken trafoda patlama oluyor. Kuş yere düşüyor hemen akabinde o trafodan bağlantılı tarla içindeki teller kopuyor. Elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu buğday ve arpalar yandı. Toplamda 12-13 kişiye ait tarlalarda çıkan yangın Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile söndürüldü" dedi.

Olayla ilgili olarak jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının nedeni ve güvenlik önlemleriyle ilgili ayrıntılı incelemeler devam ediyor. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir