109 2
109

Çanakkale'de Sokak Hayvanlarına Kısırlaştırma Projesi

23.07.2023 - 00:11, Güncelleme: 23.07.2023 - 00:11
 

Çanakkale'de Sokak Hayvanlarına Kısırlaştırma Projesi

Çanakkale İl Genel Meclisi ve Doğa Koruma ile birlikte başlatılan proje kapsamında Ezine'de 950 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Sokak hayvanlarına destek artıyor

Çanakkale İl Genel Meclisi ve Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, kırsal alanda yaşayan sokak hayvanlarının durumuna yönelik önemli bir proje başlattı. 'Çanakkale İli Kırsal Alanda Yaşayan Sokak Hayvanlarını Yerinde Kısırlaştırma ve Rehabilitasyonu Projesi' kapsamında, Ezine ilçesinde başarıyla gerçekleştirilen 950 sokak hayvanının kısırlaştırma işlemi, önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu projenin amacı, il genelindeki köylerde 10 bin sokak hayvanını kısırlaştırmak ve sağlık taramasından geçirerek kayıt altına almak. Bu sayede sahipsiz sokak hayvanlarının nüfus kontrolü sağlanacak, sağlıklı bir şekilde rehabilitasyonları tamamlanacak ve daha iyi bir yaşam sürmeleri desteklenecek.
Çanakkale İl Genel Meclisi ve Doğa Koruma ile birlikte başlatılan proje kapsamında Ezine'de 950 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Sokak hayvanlarına destek artıyor

Çanakkale İl Genel Meclisi ve Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, kırsal alanda yaşayan sokak hayvanlarının durumuna yönelik önemli bir proje başlattı. 'Çanakkale İli Kırsal Alanda Yaşayan Sokak Hayvanlarını Yerinde Kısırlaştırma ve Rehabilitasyonu Projesi' kapsamında, Ezine ilçesinde başarıyla gerçekleştirilen 950 sokak hayvanının kısırlaştırma işlemi, önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bu projenin amacı, il genelindeki köylerde 10 bin sokak hayvanını kısırlaştırmak ve sağlık taramasından geçirerek kayıt altına almak. Bu sayede sahipsiz sokak hayvanlarının nüfus kontrolü sağlanacak, sağlıklı bir şekilde rehabilitasyonları tamamlanacak ve daha iyi bir yaşam sürmeleri desteklenecek.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir