109 2
109

Çanakkale'de Şiddetli Yağışlar Tarımı Vurdu

TARIM 07.09.2023 - 00:06, Güncelleme: 07.09.2023 - 00:06
 

Çanakkale'de Şiddetli Yağışlar Tarımı Vurdu

Çanakkale'de sel ve taşkınlarla binlerce dönüm arazi zarar gördü, üreticiler büyük kayıplar yaşadı.

Çanakkale'de Meteoroloji'nin dün önceden uyardığı şiddetli yağışlar sonucunda, Ezine ilçesinde yoğun bir sağanak yağış etkili oldu. Bu ani yağışlar nedeniyle sel ve taşkınlar meydana geldi, ve bu olumsuz hava koşulları ilçeye bağlı Geyikli beldesi ile Mahmudiye, Pınarbaşı ve Yahyaçavuş köylerini olumsuz etkiledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına hemen başladı ve 50'den fazla üreticinin yağışların etkisi altında kaldığını belirledi. Bu şiddetli yağışların sonucunda yaklaşık bin 150 dönümlük tarım arazisi zarar gördü. Mahmudiye köyünde 15 su motoru ve bahçe çiti zarar görürken, Yahyaçavuş köyünde de 13 hayvan yıldırım çarpması sonucu telef oldu. Mahmudiye köyünde 4 yıldır seracılıkla uğraşan Yıldıray Kurtçu, 5 dönümlük serasının 3 dönümünün zarar gördüğünü ve yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'lik bir zararın meydana geldiğini söyledi. Kurtçu, "4 senedir seracılık yapıyorum ve şu an yardıma ihtiyacımız var. Başka bir beklentimiz yok. Bu sel felaketi ve fırtına nedeniyle çok büyük mağduriyet yaşadık. Tüm emeklerimiz bir anda yok oldu. Toplamda 3 dönüm alan zarar gördü ve maddi olarak zararımız 1.5 milyon TL'yi buluyor" şeklinde konuştu.
Çanakkale'de sel ve taşkınlarla binlerce dönüm arazi zarar gördü, üreticiler büyük kayıplar yaşadı.

Çanakkale'de Meteoroloji'nin dün önceden uyardığı şiddetli yağışlar sonucunda, Ezine ilçesinde yoğun bir sağanak yağış etkili oldu. Bu ani yağışlar nedeniyle sel ve taşkınlar meydana geldi, ve bu olumsuz hava koşulları ilçeye bağlı Geyikli beldesi ile Mahmudiye, Pınarbaşı ve Yahyaçavuş köylerini olumsuz etkiledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına hemen başladı ve 50'den fazla üreticinin yağışların etkisi altında kaldığını belirledi. Bu şiddetli yağışların sonucunda yaklaşık bin 150 dönümlük tarım arazisi zarar gördü. Mahmudiye köyünde 15 su motoru ve bahçe çiti zarar görürken, Yahyaçavuş köyünde de 13 hayvan yıldırım çarpması sonucu telef oldu.

Mahmudiye köyünde 4 yıldır seracılıkla uğraşan Yıldıray Kurtçu, 5 dönümlük serasının 3 dönümünün zarar gördüğünü ve yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'lik bir zararın meydana geldiğini söyledi. Kurtçu, "4 senedir seracılık yapıyorum ve şu an yardıma ihtiyacımız var. Başka bir beklentimiz yok. Bu sel felaketi ve fırtına nedeniyle çok büyük mağduriyet yaşadık. Tüm emeklerimiz bir anda yok oldu. Toplamda 3 dönüm alan zarar gördü ve maddi olarak zararımız 1.5 milyon TL'yi buluyor" şeklinde konuştu.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir