Çanakkale’de kurtuldu, Zonguldak son seferi oldu

ASAYİŞ 21.11.2023 - 16:44, Güncelleme: 21.11.2023 - 16:46
 

Çanakkale’de kurtuldu, Zonguldak son seferi oldu

Zonguldak açıklarında önceki gün batan kuru yük gemisinde hayatını kaybeden 61 yaşındaki Metin Usta’nın 20 yıl önce Çanakkale Boğazı'nda yaşanan gemi kazasından kurtulan 2 kişiden birisi olduğu ortaya çıktı. Usta, memleketi Giresun'un Görele ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde önceki gün kuvvetli fırtına nedeniyle sürüklenen ve mendireğe çarptıktan sonra 12 mürettebatı ile batan Kafkametler Gemisi'nin battığı bölgede çalışmalar aralıksız sürüyor. Gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedeni dün bulunmuştu. Usta’nın, 20 yıl önce çalıştığı geminin, Çanakkale boğazında bir Rus gemisiyle çarpıştığı, kazadan sadece Usta’nın sağ kurtulduğu öğrenildi. Görele merkez Hasanağa Camiinde kılınan cenaze namazına Usta'nın yakınları, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, Trabzon Bölge Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Görele Liman Başkanı Erhan Zeynel, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Usta'nın cenazesi ilçenin Sağlık köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.Yaklaşık 35 yıllık gemici olan Usta'nın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. "Her seferinde 'Son seferim, son seferim' diyordu" Metin Usta'nın kardeşi Aydın Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin yaklaşık 20 yıl önce de Çanakkale boğazında bir gemi kazasından sağ olarak kurtulduğu söyledi. Usta "O kazadan tek kardeşim kurtulmuştu. Bütün arkadaşları öldü. O kazada hafızasını uzun süre kaybetti. Her gemiye gidişinde son seferine çıktığını söylerdi. Yine de çalışırdı. Rahmetli, her seferinde, 'son seferim, son seferim' derdi" ifadelerini kullandı.
Zonguldak açıklarında önceki gün batan kuru yük gemisinde hayatını kaybeden 61 yaşındaki Metin Usta’nın 20 yıl önce Çanakkale Boğazı'nda yaşanan gemi kazasından kurtulan 2 kişiden birisi olduğu ortaya çıktı. Usta, memleketi Giresun'un Görele ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde önceki gün kuvvetli fırtına nedeniyle sürüklenen ve mendireğe çarptıktan sonra 12 mürettebatı ile batan Kafkametler Gemisi'nin battığı bölgede çalışmalar aralıksız sürüyor. Gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedeni dün bulunmuştu. Usta’nın, 20 yıl önce çalıştığı geminin, Çanakkale boğazında bir Rus gemisiyle çarpıştığı, kazadan sadece Usta’nın sağ kurtulduğu öğrenildi.

Görele merkez Hasanağa Camiinde kılınan cenaze namazına Usta'nın yakınları, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, Trabzon Bölge Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Görele Liman Başkanı Erhan Zeynel, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Usta'nın cenazesi ilçenin Sağlık köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.Yaklaşık 35 yıllık gemici olan Usta'nın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

"Her seferinde 'Son seferim, son seferim' diyordu"

Metin Usta'nın kardeşi Aydın Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin yaklaşık 20 yıl önce de Çanakkale boğazında bir gemi kazasından sağ olarak kurtulduğu söyledi. Usta "O kazadan tek kardeşim kurtulmuştu. Bütün arkadaşları öldü. O kazada hafızasını uzun süre kaybetti. Her gemiye gidişinde son seferine çıktığını söylerdi. Yine de çalışırdı. Rahmetli, her seferinde, 'son seferim, son seferim' derdi" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir