Çanakkale'de Kadın Kooperatiflere Eğitim ve Dijital Dönüşüm

15.09.2023 - 11:42, Güncelleme: 15.09.2023 - 11:42
 

Çanakkale'de Kadın Kooperatiflere Eğitim ve Dijital Dönüşüm

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle, kadın kooperatifleri için eğitim ve dijitalleşme adımları Çanakkale'de atıldı.

Çanakkale Valiliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibelendirilen "Üreten Kadın Kooperatifleri Dijitalleşiyor" adlı SOGEP projesi kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu projenin yararlanıcısı olarak Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Özel İdaresi ise eş finansör olarak yer alıyor. Proje kapsamında, kadın kooperatiflerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kooperatifçilik, E-ticaret, Markalaşma ve Ambalajlama eğitimleri düzenlenmiştir. Eğitimler, Biga, Yenice, Ayvacık ve Merkez ilçelerinde gerçekleştirildi. Kadın kooperatif üyelerine yönelik Kooperatifçilik ve E-ticaret eğitimlerini Çanakkale İl Ticaret Müdürlüğü personeli Kasım Güneş sunarken, Markalaşma ve Ambalajlama eğitimlerini ise ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eroğlu verdi. Eğitimler, toplamda iki hafta sürdü ve katılımcılar, bu süreç boyunca önemli bilgi ve beceriler kazandılar. Markalaşma ve Ambalajlama eğitimi, Merkez ilçesinde gerçekleştirildi ve bu etkinliği ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, katılımcılarla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Proje kapsamında, Çanakkale Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu personelleri, proje yürütücüleri Dr. Meral Yavuz Kartal ve Ozan Ceylan ile Çanakkale İl Özel İdaresi personeli proje koordinatörü Ertan Erbaşı da eğitimlere katıldılar. Ayrıca, proje faaliyetleri kapsamında, projenin ortağı olan kadın kooperatifleri yerinde ziyaret edildi. Bu ziyaretler sırasında, uzun yıllardır faaliyet gösteren Biga Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi'nin deneyimleri ve başarılı uygulama örnekleri paylaşıldı. Çanakkale'deki kadın kooperatiflerinin üretim, pazarlara erişim ve markalaşma gibi konulardaki sorunlarını çözmeyi hedefleyen bu proje, kadın kooperatiflerinin ürünlerini daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmak için adımlar atmıştır. Bu amaçla, Liman Başkanlığı binasının giriş katında bir satış alanı açılmış ve kadın kooperatiflerinin ürünleri burada satışa sunulmuştur. Ayrıca, kadın kooperatiflerini dijitalleştirmek amacıyla E-ticaret kapsamında online satış platformunun hazırlıkları da devam etmektedir.   Çanakkale TV
Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle, kadın kooperatifleri için eğitim ve dijitalleşme adımları Çanakkale'de atıldı.

Çanakkale Valiliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibelendirilen "Üreten Kadın Kooperatifleri Dijitalleşiyor" adlı SOGEP projesi kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu projenin yararlanıcısı olarak Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Özel İdaresi ise eş finansör olarak yer alıyor. Proje kapsamında, kadın kooperatiflerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kooperatifçilik, E-ticaret, Markalaşma ve Ambalajlama eğitimleri düzenlenmiştir.

Eğitimler, Biga, Yenice, Ayvacık ve Merkez ilçelerinde gerçekleştirildi. Kadın kooperatif üyelerine yönelik Kooperatifçilik ve E-ticaret eğitimlerini Çanakkale İl Ticaret Müdürlüğü personeli Kasım Güneş sunarken, Markalaşma ve Ambalajlama eğitimlerini ise ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eroğlu verdi.

Eğitimler, toplamda iki hafta sürdü ve katılımcılar, bu süreç boyunca önemli bilgi ve beceriler kazandılar. Markalaşma ve Ambalajlama eğitimi, Merkez ilçesinde gerçekleştirildi ve bu etkinliği ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, katılımcılarla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Proje kapsamında, Çanakkale Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu personelleri, proje yürütücüleri Dr. Meral Yavuz Kartal ve Ozan Ceylan ile Çanakkale İl Özel İdaresi personeli proje koordinatörü Ertan Erbaşı da eğitimlere katıldılar.

Ayrıca, proje faaliyetleri kapsamında, projenin ortağı olan kadın kooperatifleri yerinde ziyaret edildi. Bu ziyaretler sırasında, uzun yıllardır faaliyet gösteren Biga Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi'nin deneyimleri ve başarılı uygulama örnekleri paylaşıldı.

Çanakkale'deki kadın kooperatiflerinin üretim, pazarlara erişim ve markalaşma gibi konulardaki sorunlarını çözmeyi hedefleyen bu proje, kadın kooperatiflerinin ürünlerini daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmak için adımlar atmıştır. Bu amaçla, Liman Başkanlığı binasının giriş katında bir satış alanı açılmış ve kadın kooperatiflerinin ürünleri burada satışa sunulmuştur. Ayrıca, kadın kooperatiflerini dijitalleştirmek amacıyla E-ticaret kapsamında online satış platformunun hazırlıkları da devam etmektedir.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir