Çanakkale'de Eski Milli Sporcu, 100 Kilo Orkinosu Zıpkınla Avladı!

21.06.2023 - 00:19, Güncelleme: 21.06.2023 - 00:19
 

Çanakkale'de Eski Milli Sporcu, 100 Kilo Orkinosu Zıpkınla Avladı!

Ozan Önen, Çanakkale Boğazı'nda zıpkınla mücadele ettiği 180 cm, 180 kilo orkinos balığını avladı. İnanılmaz balık avı anları su altı kamerasıyla kaydedildi.

17 Haziran'da Çanakkale Boğazı açıklarında zıpkınla avlanan eski milli takım sporcusu ve Çanakkale'de balık avı malzemeleri satan işyerinin sahibi olan Ozan Önen, tüpsüz dalışla yaklaşık 10 metre derinlikte nefes kesici bir av gerçekleştirdi. Önen, su altı kamerasıyla kaydettiği anlarda 180 santimetre boyunda ve 100 kilodan daha ağır bir Orkinos balığı avladığını belirtti. Önen av sırasında 45 dakika boyunca büyük bir mücadele verdiğini ifade etti. Balığın sonunda gücünü kaybettiğini ve kendisinin kazandığını söyleyen Önen, 30 yıldır zıpkınla balık avı sporuyla ilgilendiğini ve milli takım seviyesine kadar yükseldiğini dile getirdi. Yurtdışında ülkesini temsil ettiğini de sözlerine ekledi. Ozan Önen, işlerinden arta kalan zamanlarda denize çıktığını belirterek, birkaç gün önce 100 kilodan daha ağır bir balık avlamış olmanın kendisine nasip olduğunu söyledi. Daha önce 2016 ve 2022 yıllarında da 100 kilodan daha ağır iki balık avladığını paylaştı. Bu yıl da birkaç gün önce böyle bir avın kendisine nasip olduğunu ve bu durumun kendisini mutlu ve gururlu hissettirdiğini belirtti. Önen, bu tarz büyük balıkları, özellikle bu büyüklükte olanları, herhangi bir yardımcı ekipman olmadan şamandıra sistemi olarak adlandırılan avlama yöntemiyle yakalamanın gerçekten zor olduğunu ifade etti. Şans faktörünün de devreye girdiğini ancak yılların verdiği tecrübenin bu tarz büyük avları daha kolay hale getirdiğini vurguladı. Orkinosun avlandıktan sonra balığın kendisini biraz uğraştırdığını söyleyen Önen, "Derinlik çok ciddi değildi. Akıntı beni beklenmedik bir noktaya götürdü ve 10 metrelik derinlikte beklenmedik bir anda orkinosla karşılaştım. Soğukkanlı kalmayı başardım ve avımı planlamadan önce onu gördüm. Atışı yapmadan önce hareketlerimi ona uygun şekilde düzenledim. Sanırım 40-45 dakika gibi bir sürede balığı kontrol altına almaya başardım" dedi.
Ozan Önen, Çanakkale Boğazı'nda zıpkınla mücadele ettiği 180 cm, 180 kilo orkinos balığını avladı. İnanılmaz balık avı anları su altı kamerasıyla kaydedildi.

17 Haziran'da Çanakkale Boğazı açıklarında zıpkınla avlanan eski milli takım sporcusu ve Çanakkale'de balık avı malzemeleri satan işyerinin sahibi olan Ozan Önen, tüpsüz dalışla yaklaşık 10 metre derinlikte nefes kesici bir av gerçekleştirdi. Önen, su altı kamerasıyla kaydettiği anlarda 180 santimetre boyunda ve 100 kilodan daha ağır bir Orkinos balığı avladığını belirtti. Önen av sırasında 45 dakika boyunca büyük bir mücadele verdiğini ifade etti. Balığın sonunda gücünü kaybettiğini ve kendisinin kazandığını söyleyen Önen, 30 yıldır zıpkınla balık avı sporuyla ilgilendiğini ve milli takım seviyesine kadar yükseldiğini dile getirdi. Yurtdışında ülkesini temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

Ozan Önen, işlerinden arta kalan zamanlarda denize çıktığını belirterek, birkaç gün önce 100 kilodan daha ağır bir balık avlamış olmanın kendisine nasip olduğunu söyledi. Daha önce 2016 ve 2022 yıllarında da 100 kilodan daha ağır iki balık avladığını paylaştı. Bu yıl da birkaç gün önce böyle bir avın kendisine nasip olduğunu ve bu durumun kendisini mutlu ve gururlu hissettirdiğini belirtti. Önen, bu tarz büyük balıkları, özellikle bu büyüklükte olanları, herhangi bir yardımcı ekipman olmadan şamandıra sistemi olarak adlandırılan avlama yöntemiyle yakalamanın gerçekten zor olduğunu ifade etti. Şans faktörünün de devreye girdiğini ancak yılların verdiği tecrübenin bu tarz büyük avları daha kolay hale getirdiğini vurguladı.

Orkinosun avlandıktan sonra balığın kendisini biraz uğraştırdığını söyleyen Önen, "Derinlik çok ciddi değildi. Akıntı beni beklenmedik bir noktaya götürdü ve 10 metrelik derinlikte beklenmedik bir anda orkinosla karşılaştım. Soğukkanlı kalmayı başardım ve avımı planlamadan önce onu gördüm. Atışı yapmadan önce hareketlerimi ona uygun şekilde düzenledim. Sanırım 40-45 dakika gibi bir sürede balığı kontrol altına almaya başardım" dedi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir