109 2
109

Çanakkale'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

GÜNDEM 04.07.2023 - 00:56, Güncelleme: 04.07.2023 - 00:56
 

Çanakkale'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

Çanakkale'de düzenlenen törenlerle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli bir şekilde gerçekleştirildi, deniz şehitlerine saygı duruşu yapıldı.

Çanakkale'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları büyük bir törenle gerçekleştirildi. Kutlamaların ilk ayağı, saat 09.15'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Kaptan Ogün Çevik, Çanakkale Limanı Liman Hizmetleri Direktörü Evren Beceren, gemi acentalarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Tören, Çanakkale Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Biçici, yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren kabotaj kanununun önemine vurgu yaparak, bu kanunla Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığının sağlandığını ve denizciliğin gelişimi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bu kanunun bir zaferin simgesi olduğunu ve bugünün bu zaferin 97. yılını kutladıklarını ifade etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından katılımcılar, 'Kilitbahir' isimli feribot ile Çanakkale Boğazı'na doğru hareket etti. Boğazda deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler, görsel bir şov için boğazda su sıkarak renkli bir gösteri sundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botları da kutlamalara eşlik etti. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çanakkale'de düzenlenen bu törenlerle anlamını ve önemini bir kez daha vurguladı.
Çanakkale'de düzenlenen törenlerle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli bir şekilde gerçekleştirildi, deniz şehitlerine saygı duruşu yapıldı.

Çanakkale'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları büyük bir törenle gerçekleştirildi. Kutlamaların ilk ayağı, saat 09.15'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Kaptan Ogün Çevik, Çanakkale Limanı Liman Hizmetleri Direktörü Evren Beceren, gemi acentalarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tören, Çanakkale Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Biçici, yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren kabotaj kanununun önemine vurgu yaparak, bu kanunla Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığının sağlandığını ve denizciliğin gelişimi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bu kanunun bir zaferin simgesi olduğunu ve bugünün bu zaferin 97. yılını kutladıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından katılımcılar, 'Kilitbahir' isimli feribot ile Çanakkale Boğazı'na doğru hareket etti. Boğazda deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler, görsel bir şov için boğazda su sıkarak renkli bir gösteri sundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botları da kutlamalara eşlik etti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çanakkale'de düzenlenen bu törenlerle anlamını ve önemini bir kez daha vurguladı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir