Çanakkale'de Balık Sezonu Açıldı, Fiyatlar Düştü!

14.09.2023 - 10:24, Güncelleme: 14.09.2023 - 10:24
 

Çanakkale'de Balık Sezonu Açıldı, Fiyatlar Düştü!

Çanakkale'de av sezonu başladı, tezgahlarda bol balık var! Uygun fiyatlarla lezzet dolu sofralar sizi bekliyor.

Çanakkale'de av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlardaki çeşit çeşit balıklar göz alıcı bir görünüm kazandı. Bu balık bolluğu, fiyatların da aşağı çekilmesine neden oldu. 15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. 2023-2024 su ürünleri av sezonunun açılışıyla birlikte balıkçılar denizlere açıldı. Çanakkale'de denizlerde av sezonunun açılması, balık tezgahlarını renklendirdi ve fiyatları düşürdü. Balıkçılar, vatandaşların balıklara büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor ve havaların güzel olmasıyla balık bolluğunun artacağını öngörüyor. 45 yıldır balıkçılık yapan Engin Tunç, "Bu sene denizde balık var. Büyük balık eksik ama istavrit, hamsi, sardalya gibi ufak balıklar bol miktarda çıkıyor. Lüfer ve palamut az olabilir, ancak tezgahlarda olacak. Av yasağı sonrası fiyatlar çok düştü. Örneğin, sardalyanın kilosu 250 lira seviyelerine çıkmıştı, şimdi ise 70-80 lira aralığında. Hamsi ise 50-60 lira civarında satılıyor. Halkımız bol bol balık tüketebilir" şeklinde konuştu. Balık halinde çalışan Onur Öget ise, "Av yasağı sonrası balık tezgahları oldukça canlı. Hamsi, istavrit ve sardalya gibi balıklar bol miktarda bulunuyor. Vatandaşlar balığa büyük ilgi gösteriyor. İşlerimizden memnunuz ve işlerin daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz" dedi. Balık tezgahlarındaki zengin çeşitlilik ve uygun fiyatlar, balıkseverleri memnun ediyor.
Çanakkale'de av sezonu başladı, tezgahlarda bol balık var! Uygun fiyatlarla lezzet dolu sofralar sizi bekliyor.

Çanakkale'de av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlardaki çeşit çeşit balıklar göz alıcı bir görünüm kazandı. Bu balık bolluğu, fiyatların da aşağı çekilmesine neden oldu.

15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. 2023-2024 su ürünleri av sezonunun açılışıyla birlikte balıkçılar denizlere açıldı. Çanakkale'de denizlerde av sezonunun açılması, balık tezgahlarını renklendirdi ve fiyatları düşürdü. Balıkçılar, vatandaşların balıklara büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor ve havaların güzel olmasıyla balık bolluğunun artacağını öngörüyor.

45 yıldır balıkçılık yapan Engin Tunç, "Bu sene denizde balık var. Büyük balık eksik ama istavrit, hamsi, sardalya gibi ufak balıklar bol miktarda çıkıyor. Lüfer ve palamut az olabilir, ancak tezgahlarda olacak. Av yasağı sonrası fiyatlar çok düştü. Örneğin, sardalyanın kilosu 250 lira seviyelerine çıkmıştı, şimdi ise 70-80 lira aralığında. Hamsi ise 50-60 lira civarında satılıyor. Halkımız bol bol balık tüketebilir" şeklinde konuştu.

Balık halinde çalışan Onur Öget ise, "Av yasağı sonrası balık tezgahları oldukça canlı. Hamsi, istavrit ve sardalya gibi balıklar bol miktarda bulunuyor. Vatandaşlar balığa büyük ilgi gösteriyor. İşlerimizden memnunuz ve işlerin daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz" dedi. Balık tezgahlarındaki zengin çeşitlilik ve uygun fiyatlar, balıkseverleri memnun ediyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir