Çanakkale'de Ankette CHP Önde, Yerel Seçimlerde Çarpıcı Sonuçlar

SİYASET 17.08.2023 - 02:05, Güncelleme: 17.08.2023 - 02:05
 

Çanakkale'de Ankette CHP Önde, Yerel Seçimlerde Çarpıcı Sonuçlar

Çanakkale Belediye Başkanlığı için yapılan ankette Muharrem Erkek %22,6 ile öne çıkıyor. Şehirdeki değişim nabzı atıyor.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Çanakkale Merkez İlçe'de gerçekleştirilen anket sonuçları, siyasi arenadaki dengeleri yansıtıyor. AREA Araştırma Şirketi tarafından 5-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankette, seçmenlerin tercihleri ve eğilimleri çarpıcı bir şekilde ortaya konuldu. Ankete göre, milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verileceği sorusuna verilen yanıtlara göre CHP %29,8 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, AKP ise %17,3 oy oranıyla geride kaldı. Kararsız seçmenlerin tercihleri de dikkate alındığında CHP'nin oy oranı %42,6'ya yükseldi, AKP'nin ise %24,7 olarak belirlendi. Siyasi partilerin yerel seçime kendi adaylarıyla katılması durumunda ise kararsız ve sandığa gitmeme eğiliminde olanların oranı %36,9 ile öne çıkıyor. Bu senaryoda CHP'ye oy vereceğini belirtenler %29,5 olarak kaydedilirken, AKP %18, ve İYİ Parti ise %7,9 oy oranlarına sahip. Anket kapsamında CHP'li Çanakkale Belediyesi'nin performansı da değerlendirildi ve başarılı bulanların oranı %27,2 olarak saptandı. "CHP'nin belediye başkan adayı kim olmalıdır?" sorusuyla ilgili olarak ise, Muharrem Erkek %22,6 oranıyla ilk tercih olarak öne çıktı. Bu tercihin ardından mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan %8,7 oranıyla ikinci sırayı aldı. Diğer CHP'li isimlerin tercih oranları ise şu şekildedir: Önceki baro başkanı Bülent Şarlan %4,1 Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay %3,1 CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Gezen %2,5 İş insanı Mehmet Öngel %2,5 Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan %0,4 Bu sonuçlar, Çanakkale'de siyasi arenanın dinamiklerini ve seçmenlerin eğilimlerini yansıtan önemli veriler olarak öne çıkıyor. Seçim sürecinin yaklaştığı bu dönemde, anket sonuçları siyasi partilerin stratejilerinde ve aday belirlemelerinde etkili olabilecek niteliktedir.
Çanakkale Belediye Başkanlığı için yapılan ankette Muharrem Erkek %22,6 ile öne çıkıyor. Şehirdeki değişim nabzı atıyor.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Çanakkale Merkez İlçe'de gerçekleştirilen anket sonuçları, siyasi arenadaki dengeleri yansıtıyor. AREA Araştırma Şirketi tarafından 5-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankette, seçmenlerin tercihleri ve eğilimleri çarpıcı bir şekilde ortaya konuldu.

Ankete göre, milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verileceği sorusuna verilen yanıtlara göre CHP %29,8 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, AKP ise %17,3 oy oranıyla geride kaldı. Kararsız seçmenlerin tercihleri de dikkate alındığında CHP'nin oy oranı %42,6'ya yükseldi, AKP'nin ise %24,7 olarak belirlendi.

Siyasi partilerin yerel seçime kendi adaylarıyla katılması durumunda ise kararsız ve sandığa gitmeme eğiliminde olanların oranı %36,9 ile öne çıkıyor. Bu senaryoda CHP'ye oy vereceğini belirtenler %29,5 olarak kaydedilirken, AKP %18, ve İYİ Parti ise %7,9 oy oranlarına sahip.

Anket kapsamında CHP'li Çanakkale Belediyesi'nin performansı da değerlendirildi ve başarılı bulanların oranı %27,2 olarak saptandı. "CHP'nin belediye başkan adayı kim olmalıdır?" sorusuyla ilgili olarak ise, Muharrem Erkek %22,6 oranıyla ilk tercih olarak öne çıktı. Bu tercihin ardından mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan %8,7 oranıyla ikinci sırayı aldı.

Diğer CHP'li isimlerin tercih oranları ise şu şekildedir:

  • Önceki baro başkanı Bülent Şarlan %4,1
  • Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay %3,1
  • CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Gezen %2,5
  • İş insanı Mehmet Öngel %2,5
  • Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan %0,4

Bu sonuçlar, Çanakkale'de siyasi arenanın dinamiklerini ve seçmenlerin eğilimlerini yansıtan önemli veriler olarak öne çıkıyor. Seçim sürecinin yaklaştığı bu dönemde, anket sonuçları siyasi partilerin stratejilerinde ve aday belirlemelerinde etkili olabilecek niteliktedir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir