109 2
109

Çanakkale'de 46 köy yolu ulaşıma kapandı

YAŞAM 10.01.2024 - 14:59, Güncelleme: 10.01.2024 - 14:59
 

Çanakkale'de 46 köy yolu ulaşıma kapandı

Çanakkale’de kar yağışı nedeniyle İl genelinde 46 köy yolu ulaşıma kapanırken , 28 ekip kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteorolojinin dün Çanakkale için verdiği kar ve fırtına uyarısı il merkezi başta olmak üzere ilçelerde de etkisini sürdürüyor. İl genelinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezi sabah saatlerinde kısmen beyaza bürünürken, Eceabat, Gelibolu, Çan, Yenice, Bayramiç, Biga ve Lapseki ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor. Fırtınayla birlikte tipi şeklinde yağan kar yağışı Çanakkale-Lapseki karayolunda ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Lapseki-Çanakkale karayolu üzerinde maddi hasarlı kazalar da meydana gelirken, Karayolları ekipleri yolun kapanmaması için aralıksız olarak kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Yoğun yağış sebebiyle il genelinde 46 köy yolu ulaşıma kapandı. 28 ekip, kapanan köy yollarını açmak için hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Fırtınayla birlikte tipi şeklinde yağan kar yağışı nedeniyle Çanakkale-Biga karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırırken; yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı. Feribot seferleri iptal edildi Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den saat 15.00 seferleri, Gökçeada’dan ise 13.00 ve 18.00 seferleri iptal edildi. Çanakkale Boğazı bir süre kapalı kaldı Çanakkale Boğazı’nda etkisini artıran fırtına ve kar yağışının yanı sıra düşük görüş deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Boğaz trafiği saat 10.10 itibarıyla çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Fırtına ve kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından boğaz 12.30’da yeniden çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine açıldı.
Çanakkale’de kar yağışı nedeniyle İl genelinde 46 köy yolu ulaşıma kapanırken , 28 ekip kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteorolojinin dün Çanakkale için verdiği kar ve fırtına uyarısı il merkezi başta olmak üzere ilçelerde de etkisini sürdürüyor. İl genelinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezi sabah saatlerinde kısmen beyaza bürünürken, Eceabat, Gelibolu, Çan, Yenice, Bayramiç, Biga ve Lapseki ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Fırtınayla birlikte tipi şeklinde yağan kar yağışı Çanakkale-Lapseki karayolunda ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Lapseki- Çanakkale karayolu üzerinde maddi hasarlı kazalar da meydana gelirken, Karayolları ekipleri yolun kapanmaması için aralıksız olarak kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Yoğun yağış sebebiyle il genelinde 46 köy yolu ulaşıma kapandı. 28 ekip, kapanan köy yollarını açmak için hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Fırtınayla birlikte tipi şeklinde yağan kar yağışı nedeniyle Çanakkale-Biga karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırırken; yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

Feribot seferleri iptal edildi

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den saat 15.00 seferleri, Gökçeada’dan ise 13.00 ve 18.00 seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı bir süre kapalı kaldı

Çanakkale Boğazı’nda etkisini artıran fırtına ve kar yağışının yanı sıra düşük görüş deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Boğaz trafiği saat 10.10 itibarıyla çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Fırtına ve kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından boğaz 12.30’da yeniden çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir