Çanakkale Tarihi Kilitbahir Kalesi'nde Deniz Dibi Temizliği

03.08.2023 - 00:52, Güncelleme: 03.08.2023 - 00:52
 

Çanakkale Tarihi Kilitbahir Kalesi'nde Deniz Dibi Temizliği

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kilitbahir Kalesi'nde deniz dibi temizliği düzenleyerek çevre bilincine vurgu yaptı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kilitbahir köyü ve Kilitbahir Kalesi önlerinde denizlerdeki kültürel ve doğal mirasın korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik, çevre temizliğiyle başladı. Daha sonra, 42 dalgıcın katılımıyla Kilitbahir Kalesi ve Kilitbahir Balıkçı Barınağı önünde deniz dibi temizliği yapıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, etkinlikte yaptığı açıklamada, Gelibolu Sualtı Parkı'nın dünyanın en önemli su altı parklarından biri olduğunu belirtti. Temiz bir dünya için faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaşdemir, denizin altındaki çöpleri görünce herkesin yüreğinin sızladığını ve bu nedenle çevre temizliği ve farkındalık oluşturma çalışmalarını önemsediklerini vurguladı. Halkın çevreye daha fazla sahip çıktığını gözlemlediklerini ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakma mecburiyetinde olduklarını dile getirdi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da etkinliğin çöp temizliği ve sıfır atık projesine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Kıyıda ve deniz altında aşırı bir kirlenme olduğuna dikkat çeken Vali Aktaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığında yürütülen sıfır atık projesinin önemine vurgu yaptı. Sıfır atık projesinin başarıya ulaşmasıyla çöp toplama faaliyetlerine gerek kalmayacağını söyledi. Ayrıca, denizaltında yapılan temizlik faaliyetlerinin yeni turizm destinasyonları oluşturmak için önemli olduğunu belirtti. 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kilitbahir Kalesi'nde deniz dibi temizliği düzenleyerek çevre bilincine vurgu yaptı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kilitbahir köyü ve Kilitbahir Kalesi önlerinde denizlerdeki kültürel ve doğal mirasın korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik, çevre temizliğiyle başladı. Daha sonra, 42 dalgıcın katılımıyla Kilitbahir Kalesi ve Kilitbahir Balıkçı Barınağı önünde deniz dibi temizliği yapıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, etkinlikte yaptığı açıklamada, Gelibolu Sualtı Parkı'nın dünyanın en önemli su altı parklarından biri olduğunu belirtti. Temiz bir dünya için faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaşdemir, denizin altındaki çöpleri görünce herkesin yüreğinin sızladığını ve bu nedenle çevre temizliği ve farkındalık oluşturma çalışmalarını önemsediklerini vurguladı. Halkın çevreye daha fazla sahip çıktığını gözlemlediklerini ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakma mecburiyetinde olduklarını dile getirdi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da etkinliğin çöp temizliği ve sıfır atık projesine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Kıyıda ve deniz altında aşırı bir kirlenme olduğuna dikkat çeken Vali Aktaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığında yürütülen sıfır atık projesinin önemine vurgu yaptı. Sıfır atık projesinin başarıya ulaşmasıyla çöp toplama faaliyetlerine gerek kalmayacağını söyledi. Ayrıca, denizaltında yapılan temizlik faaliyetlerinin yeni turizm destinasyonları oluşturmak için önemli olduğunu belirtti. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir