Çanakkale Ormanlarında Yangın Sonrası Önlemler

16.09.2023 - 13:18, Güncelleme: 16.09.2023 - 13:18
 

Çanakkale Ormanlarında Yangın Sonrası Önlemler

Çanakkale'de 2023'te 114 orman yangını, 4.269 hektarlık zarar. Köylerde koruma bandı, ağaçlandırma ve önlemler devam ediyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, bölgedeki son yangınlar ve alınan önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demirci, 2023 yılında bölgede 114 orman yangınının çıktığını ve bu yangınlarda toplamda 4.269 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü belirtti. Demirci, yangınların etkilediği bölgelerde alınacak önlemleri de paylaştı. Yerleşim yerlerinin yangınlardan korunması için köylerin etrafında koruma bandı oluşturulacağını, yolların genişletileceğini ve yapraklı türlerin kullanılacağını vurguladı. Yangınların sonuçlarına dikkat çeken Demirci, özellikle orman köylerinde zarar gören hayvanların olduğunu ve bu zararların tespiti için çalışmaların başladığını açıkladı. 14 büyükbaş hayvan, 106 küçükbaş hayvan ve 160 arı kovanının zarar gördüğünü belirterek, Orman Genel Müdürlüğü tarafından zarar gören vatandaşlara karşılıksız hibe olarak yardım yapılacağını ifade etti. Yangın sonrası alanda hala tüten noktaların olduğunu belirten Demirci, saha içerisindeki çalışmaların devam ettiğini ve nöbet sistemiyle yangın bölgelerinin kontrol edildiğini söyledi. Ayrıca, yangınlarda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılacağını ve fidan dikim çalışmalarının 11 Kasım'da başlayacağını belirten Demirci, 2024 sonuna kadar bu çalışmaların tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Son olarak, yangına dayanıklı orman kurma projeleri kapsamında köylerin etrafında koruma bandı oluşturulacağını, yolların genişletileceğini ve yapraklı türlerin kullanılacağını vurgulayarak, yangınların bir daha ciddi sıkıntılara yol açmaması için önlemlerin alınacağını belirtti.
Çanakkale'de 2023'te 114 orman yangını, 4.269 hektarlık zarar. Köylerde koruma bandı, ağaçlandırma ve önlemler devam ediyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, bölgedeki son yangınlar ve alınan önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demirci, 2023 yılında bölgede 114 orman yangınının çıktığını ve bu yangınlarda toplamda 4.269 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü belirtti.

Demirci, yangınların etkilediği bölgelerde alınacak önlemleri de paylaştı. Yerleşim yerlerinin yangınlardan korunması için köylerin etrafında koruma bandı oluşturulacağını, yolların genişletileceğini ve yapraklı türlerin kullanılacağını vurguladı.

Yangınların sonuçlarına dikkat çeken Demirci, özellikle orman köylerinde zarar gören hayvanların olduğunu ve bu zararların tespiti için çalışmaların başladığını açıkladı. 14 büyükbaş hayvan, 106 küçükbaş hayvan ve 160 arı kovanının zarar gördüğünü belirterek, Orman Genel Müdürlüğü tarafından zarar gören vatandaşlara karşılıksız hibe olarak yardım yapılacağını ifade etti.

Yangın sonrası alanda hala tüten noktaların olduğunu belirten Demirci, saha içerisindeki çalışmaların devam ettiğini ve nöbet sistemiyle yangın bölgelerinin kontrol edildiğini söyledi.

Ayrıca, yangınlarda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılacağını ve fidan dikim çalışmalarının 11 Kasım'da başlayacağını belirten Demirci, 2024 sonuna kadar bu çalışmaların tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Son olarak, yangına dayanıklı orman kurma projeleri kapsamında köylerin etrafında koruma bandı oluşturulacağını, yolların genişletileceğini ve yapraklı türlerin kullanılacağını vurgulayarak, yangınların bir daha ciddi sıkıntılara yol açmaması için önlemlerin alınacağını belirtti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir