Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nden bir ilk daha

SAĞLIK 13.06.2023 - 17:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 00:04
 

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nden bir ilk daha

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde başparmak üzerinden koroner anjiyografi işlemi başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde başparmak üzerinden koroner anjiyografi işlemi başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi.   Çanakkale'de bir ilk olma özelliği taşıyan başparmak üzerinden koroner anjiyografi işlemi Uz. Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül ve anjiyografi ekibi tarafından Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde başarı ile uygulandı.   Türkiye'de nadir olarak el başparmak bölgesinden yapılan anjiyografi yöntemi, hem hasta hem de doktor açısından büyük konfor sağlıyor. Bu yöntemle yapılan anjiyo sayesinde hastalar 2 saat gibi kısa sürede taburcu olabiliyor. Yapılan operasyon hakkında açıklamada bulunan hastanenin Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül, "İlimizde ilk kez hastanemizde gerçekleştirdiğimiz 'başparmaktan anjiyo' işlemi, hasta kolunu daha rahat bir pozisyonda tuttuğundan hem hasta hem de doktor açısından büyük bir konfor sağlıyor. Güvenli ve ağrısız olan bu İşlem sonrası kanamanın durdurulması daha kolay ve istenmeyen kanama ve şişliklerin oluşması da çok daha azdır. 15 dakika kadar süren işlemin ardından kum torbasına gerek kalmaksızın hastamız 2 saat gibi bir süre sonrasında da ayağa kalkabilmektedir" dedi.  
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde başparmak üzerinden koroner anjiyografi işlemi başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde başparmak üzerinden koroner anjiyografi işlemi başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi.

 

Çanakkale'de bir ilk olma özelliği taşıyan başparmak üzerinden koroner anjiyografi işlemi Uz. Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül ve anjiyografi ekibi tarafından Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde başarı ile uygulandı.

 

Türkiye'de nadir olarak el başparmak bölgesinden yapılan anjiyografi yöntemi, hem hasta hem de doktor açısından büyük konfor sağlıyor. Bu yöntemle yapılan anjiyo sayesinde hastalar 2 saat gibi kısa sürede taburcu olabiliyor. Yapılan operasyon hakkında açıklamada bulunan hastanenin Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül, "İlimizde ilk kez hastanemizde gerçekleştirdiğimiz 'başparmaktan anjiyo' işlemi, hasta kolunu daha rahat bir pozisyonda tuttuğundan hem hasta hem de doktor açısından büyük bir konfor sağlıyor. Güvenli ve ağrısız olan bu İşlem sonrası kanamanın durdurulması daha kolay ve istenmeyen kanama ve şişliklerin oluşması da çok daha azdır. 15 dakika kadar süren işlemin ardından kum torbasına gerek kalmaksızın hastamız 2 saat gibi bir süre sonrasında da ayağa kalkabilmektedir" dedi.

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir