Çanakkale Lapseki'de Renkli Kiraz Festivali Törenle Başladı.

TURİZM 20.06.2023 - 01:00, Güncelleme: 20.06.2023 - 01:18
 

Çanakkale Lapseki'de Renkli Kiraz Festivali Törenle Başladı.

Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen heyecan verici 38. Kiraz Festivali planlanan bir dizi etkinlikle bir hafta boyunca devam edecek.

Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen 38. Kiraz Festivali, Lapseki Hükümet Konağı önü Atatürk büstüne çelenk sunularak başladı.Protokol üyeleri, festival korteji eşliğinde sahildeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda bulunan stantların açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Festival, bir hafta boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.   Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, f“Bu sene yine festival heyecanını ve coşkusunu sizlerle birlikte yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçelerden biri olduk. Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak, bir ve beraber olmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak noktasında festivallerimizin önemi çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl festivalimizde; minder güreşleri, yelken yarışları, futbol turnuvası, kadınlara yönelik yemek yarışması, halk oyunları gösterileri, roman orkestrası ile coşkulu etkinliklere yer verdik. Yöresel ürünler fuarı ile tarım, hayvancılık ve otomotiv fuarı düzenledik. Kirazımızın tadını ve güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez, hem ülkemizin hem de dünyanın en kaliteli kirazlarından bir tanesidir. Kirazımızın pazar ya da tanıtım gibi bir sorunu olmamakla birlikte geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz kiraz yarışması birlik ve beraberliğimize ve dayanışma ruhumuza farklı bir güç katmaktadır. 20 Haziran Salı günü en iyi kirazımızı belirleyeceğiz. Ve ayrıca; duruşuyla, şarkılarıyla, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdiği bir sanatçı olan Cengiz Kurtoğlu'nu 21 Haziran Çarşamba günü sizler ile buluşturacağız. Biz burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Bugün burada, el ele gönül gönüle vererek; kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz” dedi. Lapseki Kiraz Festivali, 23 Haziran'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Festivalin açılış konuşmasını Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaparken Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Baştürk ve AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin birlikte seslendirdi. Protokol üyeleri arasında yer aldı. Başkan Yılmaz, festivalin sadece bir etkinlik olmadığını belirterek, burada el ele vererek, gönül gönüle bir araya gelmenin ve kardeşlik bağlarının asla bozulmayacağının mesajını vermek istediğini ifade etti.
Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen heyecan verici 38. Kiraz Festivali planlanan bir dizi etkinlikle bir hafta boyunca devam edecek.

Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen 38. Kiraz Festivali, Lapseki Hükümet Konağı önü Atatürk büstüne çelenk sunularak başladı.Protokol üyeleri, festival korteji eşliğinde sahildeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda bulunan stantların açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Festival, bir hafta boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.  

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, f“Bu sene yine festival heyecanını ve coşkusunu sizlerle birlikte yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçelerden biri olduk. Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak, bir ve beraber olmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak noktasında festivallerimizin önemi çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl festivalimizde; minder güreşleri, yelken yarışları, futbol turnuvası, kadınlara yönelik yemek yarışması, halk oyunları gösterileri, roman orkestrası ile coşkulu etkinliklere yer verdik. Yöresel ürünler fuarı ile tarım, hayvancılık ve otomotiv fuarı düzenledik. Kirazımızın tadını ve güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez, hem ülkemizin hem de dünyanın en kaliteli kirazlarından bir tanesidir. Kirazımızın pazar ya da tanıtım gibi bir sorunu olmamakla birlikte geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz kiraz yarışması birlik ve beraberliğimize ve dayanışma ruhumuza farklı bir güç katmaktadır. 20 Haziran Salı günü en iyi kirazımızı belirleyeceğiz. Ve ayrıca; duruşuyla, şarkılarıyla, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdiği bir sanatçı olan Cengiz Kurtoğlu'nu 21 Haziran Çarşamba günü sizler ile buluşturacağız. Biz burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Bugün burada, el ele gönül gönüle vererek; kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz” dedi.

Lapseki Kiraz Festivali, 23 Haziran'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Festivalin açılış konuşmasını Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaparken Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Baştürk ve AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin birlikte seslendirdi. Protokol üyeleri arasında yer aldı.

Başkan Yılmaz, festivalin sadece bir etkinlik olmadığını belirterek, burada el ele vererek, gönül gönüle bir araya gelmenin ve kardeşlik bağlarının asla bozulmayacağının mesajını vermek istediğini ifade etti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir