Çanakkale Lapseki'de Feronom Tuzaklarla Dijital Tarım Dönemi

TARIM 17.06.2023 - 23:19, Güncelleme: 17.06.2023 - 23:19
 

Çanakkale Lapseki'de Feronom Tuzaklarla Dijital Tarım Dönemi

Çanakkale İl Özel İdaresi'nin desteklediği tarımsal projeler kapsamında, bütçeden ayrılan kaynak ile dijital kameralı feromon tuzaklarının kurulumu gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda firma yetkilileri, il müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü personellerinin katılımı ile bilgisayarlı tahmin ve erken uyarı sistemleri ve dijital feromon tuzakları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, ilçenin kiraz ve şeftali üretimine odaklanıldı ve tarımsal alanda dijitalleşmenin önemi vurgulandı. İlçenin ilk dijitalleşme adımı olarak, topraktaki besin elementlerini, gübre türlerini ve miktarlarını hızlı bir şekilde öğrenebilmeyi sağlayan dijital toprak analiz cihazı temin edildi. Gazi Süleyman Paşa Mahallesi'ndeki şeftali tarlasına ise saha gözlemlerini kolaylaştıran ve şeftali filiz güvesi ile doğu meyve güvesi takibine yardımcı olan dijital feromon tuzakları kuruldu. Bu tuzaklar, zararlıların sayısını günlük olarak takip etmeye ve ilk ilaçlama uyarısını zamanında vererek arazi kontrollerinde daha kesin sonuçlar elde etmeye yardımcı olacak. Tarımda dijitalleşme ve yeni teknolojilerle doğru üretim bilgilerini üreticilere ulaştırmayı ve üretimi daha ileri bir seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirten yetkililer, bereketli bir sezon diledi. Bu adımlarla birlikte Çanakkale'nin tarım sektöründe yeniliklere öncülük etmeye devam ettikleri vurgulandı. Çanakkale TV
Çanakkale İl Özel İdaresi'nin desteklediği tarımsal projeler kapsamında, bütçeden ayrılan kaynak ile dijital kameralı feromon tuzaklarının kurulumu gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda firma yetkilileri, il müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü personellerinin katılımı ile bilgisayarlı tahmin ve erken uyarı sistemleri ve dijital feromon tuzakları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, ilçenin kiraz ve şeftali üretimine odaklanıldı ve tarımsal alanda dijitalleşmenin önemi vurgulandı. İlçenin ilk dijitalleşme adımı olarak, topraktaki besin elementlerini, gübre türlerini ve miktarlarını hızlı bir şekilde öğrenebilmeyi sağlayan dijital toprak analiz cihazı temin edildi.

Gazi Süleyman Paşa Mahallesi'ndeki şeftali tarlasına ise saha gözlemlerini kolaylaştıran ve şeftali filiz güvesi ile doğu meyve güvesi takibine yardımcı olan dijital feromon tuzakları kuruldu. Bu tuzaklar, zararlıların sayısını günlük olarak takip etmeye ve ilk ilaçlama uyarısını zamanında vererek arazi kontrollerinde daha kesin sonuçlar elde etmeye yardımcı olacak.

Tarımda dijitalleşme ve yeni teknolojilerle doğru üretim bilgilerini üreticilere ulaştırmayı ve üretimi daha ileri bir seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirten yetkililer, bereketli bir sezon diledi. Bu adımlarla birlikte Çanakkale'nin tarım sektöründe yeniliklere öncülük etmeye devam ettikleri vurgulandı.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir