Çanakkale Domatesi Coğrafi İşaret Aldı

TARIM 05.08.2023 - 00:51, Güncelleme: 05.08.2023 - 00:51
 

Çanakkale Domatesi Coğrafi İşaret Aldı

Çanakkale domatesi, özgün lezzetiyle Türkiye'de ünleniyor! Coğrafi işaret tescili sayesinde değeri artacak, üreticilere destek gelecek.

Çanakkale Ticaret Borsası'nın girişimiyle 13 Ocak 2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan coğrafi işaret tescili başvurusu sonucunda, her yıl 85 bin dekar alanda üretilen ve Türkiye'nin meşhur domatesi olarak bilinen Çanakkale domatesi, uzun bir inceleme sürecinin ardından 1 Ağustos 2023 tarihli ve 154 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayınlanarak tescil edildi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, bu coğrafi işaretin Çanakkale için 13. tescilli ürün olduğunu belirtti. Çanakkale domatesinin, bölgenin toprak yapısı, hava şartları ve coğrafi konumu sayesinde benzersiz bir lezzete ve aromaya sahip olduğunu vurguladı. Uzun yıllardır Batak Ovası ve Kösedere'de üretilen Çanakkale domatesinin tescillenmesi için çaba sarf edildiğini ve bu hedefin gerçekleştiğini söyledi. Ünver, tescilli domatesin, üretici ve tüketici tarafından daha çok benimseneceğini ve hak ettiği değeri bulacağını ifade etti. Tarımın zorluklarından bahseden Ünver, üreticilerin özellikle Tuta gibi hastalıklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ve desteklenmeye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu tescille birlikte, Çanakkale domatesinin üreticiye daha fazla katma değer sağlaması ve fiyatının yükselmesi bekleniyor. Bu desteklenme sayesinde üreticilerin daha iyi bir gelir elde etmeleri ve tarımsal üretimin desteklenmesi hedefleniyor. 
Çanakkale domatesi, özgün lezzetiyle Türkiye'de ünleniyor! Coğrafi işaret tescili sayesinde değeri artacak, üreticilere destek gelecek.

Çanakkale Ticaret Borsası'nın girişimiyle 13 Ocak 2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan coğrafi işaret tescili başvurusu sonucunda, her yıl 85 bin dekar alanda üretilen ve Türkiye'nin meşhur domatesi olarak bilinen Çanakkale domatesi, uzun bir inceleme sürecinin ardından 1 Ağustos 2023 tarihli ve 154 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayınlanarak tescil edildi.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, bu coğrafi işaretin Çanakkale için 13. tescilli ürün olduğunu belirtti. Çanakkale domatesinin, bölgenin toprak yapısı, hava şartları ve coğrafi konumu sayesinde benzersiz bir lezzete ve aromaya sahip olduğunu vurguladı. Uzun yıllardır Batak Ovası ve Kösedere'de üretilen Çanakkale domatesinin tescillenmesi için çaba sarf edildiğini ve bu hedefin gerçekleştiğini söyledi.

Ünver, tescilli domatesin, üretici ve tüketici tarafından daha çok benimseneceğini ve hak ettiği değeri bulacağını ifade etti. Tarımın zorluklarından bahseden Ünver, üreticilerin özellikle Tuta gibi hastalıklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ve desteklenmeye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Bu tescille birlikte, Çanakkale domatesinin üreticiye daha fazla katma değer sağlaması ve fiyatının yükselmesi bekleniyor. Bu desteklenme sayesinde üreticilerin daha iyi bir gelir elde etmeleri ve tarımsal üretimin desteklenmesi hedefleniyor. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir