Çanakkale Cumhuriyet Meydanı Yenileniyor, Tarih ve Modernlik Buluşuyor

17.08.2023 - 01:52, Güncelleme: 18.08.2023 - 00:45
 

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı Yenileniyor, Tarih ve Modernlik Buluşuyor

Çanakkale'nin tarihi Cumhuriyet Meydanı, modern düzenlemelerle sosyal etkinlikler için yeni bir alan sunuyor. Köklü geçmiş ve çağdaşlık bir arada!

Çanakkale Belediyesi, kentin önemli açık kamusal alanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda tarihi dokuyu koruyarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere uygun yeni düzenlemeler yapmayı planlıyor. Cumhuriyet Meydanı, Çanakkale Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarla daha işlevsel ve modern bir görünüm kazanacak. Kent tarihinin önemli bir parçası olan Cumhuriyet Meydanı için Çanakkale Belediyesi, çalışmalara başladı. 24 Ekim 2022 tarihinde alınan "Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu" kararıyla mimari avan proje onaylandı. Bu kararın ardından uygulama projeleri hazırlanarak, Cumhuriyet Meydanı 1. Etap çalışmalarına geçildi. Toplamda yaklaşık 5.550 m²'lik alana sahip olan 1. Etap proje alanı, mevcut meydana ilave edilen bölgeleri içeriyor. Bu çalışmalar sayesinde Cumhuriyet Meydanı, İskele Meydanı, Demircioğlu Caddesi ve Muammer Aksoy Parkı gibi yerlerle daha güçlü bir bağlantı kuracak. Projede, mevcut meydanın yıpranan zemin kaplamaları yenilenerek, tasarımın süreklilik, yönlendirme ve dinamizm sağlayacak şekilde organik bir formda kullanılması planlanıyor. Meydanın sert yüzeyleri yeşil çim alanlarıyla yumuşatılacak ve daima yeşil bitkilerle sürekli bir yeşil dokuya sahip olunacak. Oturma alanları ve bitki düzenlemeleri, meydanın kullanımını daha keyifli hale getirecek. Ayrıca, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli de projeye dahil edilerek düzenlemeler yapılacak. Çalışmaların 15 Ağustos 2023 tarihinde başladığı belirtiliyor ve Cumhuriyet Meydanı'nın en kısa sürede kent sakinlerinin hizmetine sunulması hedefleniyor. Çalışmalar öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekip ile birlikte alanı inceleyerek düzenlemeler hakkında bilgi aldı. Başkan Gökhan, meydanın genişletilmesi ve tarihi ögelerin korunması hakkında açıklamalarda bulundu. Atatürk Heykeli'nin özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak heykelin aynı şekilde korunacağını belirtti.   Çanakkale TV
Çanakkale'nin tarihi Cumhuriyet Meydanı, modern düzenlemelerle sosyal etkinlikler için yeni bir alan sunuyor. Köklü geçmiş ve çağdaşlık bir arada!

Çanakkale Belediyesi, kentin önemli açık kamusal alanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda tarihi dokuyu koruyarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere uygun yeni düzenlemeler yapmayı planlıyor. Cumhuriyet Meydanı, Çanakkale Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarla daha işlevsel ve modern bir görünüm kazanacak.

Kent tarihinin önemli bir parçası olan Cumhuriyet Meydanı için Çanakkale Belediyesi, çalışmalara başladı. 24 Ekim 2022 tarihinde alınan "Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu" kararıyla mimari avan proje onaylandı. Bu kararın ardından uygulama projeleri hazırlanarak, Cumhuriyet Meydanı 1. Etap çalışmalarına geçildi. Toplamda yaklaşık 5.550 m²'lik alana sahip olan 1. Etap proje alanı, mevcut meydana ilave edilen bölgeleri içeriyor. Bu çalışmalar sayesinde Cumhuriyet Meydanı, İskele Meydanı, Demircioğlu Caddesi ve Muammer Aksoy Parkı gibi yerlerle daha güçlü bir bağlantı kuracak.

Projede, mevcut meydanın yıpranan zemin kaplamaları yenilenerek, tasarımın süreklilik, yönlendirme ve dinamizm sağlayacak şekilde organik bir formda kullanılması planlanıyor. Meydanın sert yüzeyleri yeşil çim alanlarıyla yumuşatılacak ve daima yeşil bitkilerle sürekli bir yeşil dokuya sahip olunacak. Oturma alanları ve bitki düzenlemeleri, meydanın kullanımını daha keyifli hale getirecek. Ayrıca, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli de projeye dahil edilerek düzenlemeler yapılacak.

Çalışmaların 15 Ağustos 2023 tarihinde başladığı belirtiliyor ve Cumhuriyet Meydanı'nın en kısa sürede kent sakinlerinin hizmetine sunulması hedefleniyor. Çalışmalar öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekip ile birlikte alanı inceleyerek düzenlemeler hakkında bilgi aldı. Başkan Gökhan, meydanın genişletilmesi ve tarihi ögelerin korunması hakkında açıklamalarda bulundu. Atatürk Heykeli'nin özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak heykelin aynı şekilde korunacağını belirtti.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir