Çanakkale Boğazı'nda 'Sonata' Adlı Gemi Makine Arızası Yaptı

04.10.2023 - 13:49, Güncelleme: 04.10.2023 - 13:49
 

Çanakkale Boğazı'nda 'Sonata' Adlı Gemi Makine Arızası Yaptı

İzmir-Bulgaristan rotasındaki 'Sonata' gemisi, boğazda makine arızası yaşadı. Hızlı müdahale ile güvenli limana demirletildi.

Çanakkale Boğazı'nda, İzmir'den Bulgaristan'a seyir halindeki 147 metre uzunluğundaki 'Sonata' adlı konteyner gemisi, güzergahında beklenmedik bir makine arızası yaşadı. Geminin kaptanı, olayı derhal Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne iletti ve bu durum üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) bünyesindeki 'Kurtarma-14' römorkörü sevk edildi. Ayrıca, boğazı kullanacak diğer gemilere arıza hakkında bilgilendirme yapıldı. Gemi, kılavuz kaptanın rehberliğinde ve 'Kurtarma-14' römorkörünün refakatiyle güvenli bir şekilde Bozcaada Demir Bölgesi'ne çekildi ve burada demirletildi. Bu anlık olay, deniz trafiğinin güvenliği için hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturuldu. 
İzmir-Bulgaristan rotasındaki 'Sonata' gemisi, boğazda makine arızası yaşadı. Hızlı müdahale ile güvenli limana demirletildi.

Çanakkale Boğazı'nda, İzmir'den Bulgaristan'a seyir halindeki 147 metre uzunluğundaki 'Sonata' adlı konteyner gemisi, güzergahında beklenmedik bir makine arızası yaşadı. Geminin kaptanı, olayı derhal Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne iletti ve bu durum üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) bünyesindeki 'Kurtarma-14' römorkörü sevk edildi. Ayrıca, boğazı kullanacak diğer gemilere arıza hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gemi, kılavuz kaptanın rehberliğinde ve 'Kurtarma-14' römorkörünün refakatiyle güvenli bir şekilde Bozcaada Demir Bölgesi'ne çekildi ve burada demirletildi. Bu anlık olay, deniz trafiğinin güvenliği için hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturuldu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir