Çanakkale Boğazı'nda Arızalanan Tekne Kurtarıldı

ASAYİŞ 14.09.2023 - 10:44, Güncelleme: 14.09.2023 - 10:44
 

Çanakkale Boğazı'nda Arızalanan Tekne Kurtarıldı

Makine arızasıyla sürüklenen tekne, Kıyı Emniyeti botuyla güvenli bir şekilde Lapseki'ye yanaştırıldı. Deniz güvenliği sağlandı.

Çanakkale Boğazı'nda, Adatepe önlerinde meydana gelen olayda, 9 metre uzunluğundaki teknenin makine arızası nedeniyle sürüklenmesi sonucu ortaya çıkan tehlikeli durum hızlı bir şekilde çözüldü. İçinde iki kişi bulunan bu teknenin kaptanı, yaşanan arıza durumunu hemen Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne (VTS) bildirdi. Olayın bildirilmesi üzerine, Çanakkale Boğazı'nda deniz trafiğinin güvenliğini sağlamakla görevli olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'KIYEM-1' adlı hızlı tahlisiye botu anında harekete geçti. Hızlı tahlisiye botu, sürüklenen tekneyi güvenli bir şekilde yedekledi ve kontrol altına aldı. Sonuç olarak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekibi, sıkıntılı durumdaki tekneyi başarılı bir şekilde Lapseki'ye yanaştırdı. Bu hızlı ve etkili müdahale sayesinde olası bir deniz kazası önlendi, güvenlik sağlandı ve çevre koruma tedbirleri alındı. Deniz trafiği açısından güvende olan bu tekne, bölgemizin deniz güvenliği ve çevresel koruma çabalarının bir örneği olarak kayda değer bir olayı temsil etmektedir.
Makine arızasıyla sürüklenen tekne, Kıyı Emniyeti botuyla güvenli bir şekilde Lapseki'ye yanaştırıldı. Deniz güvenliği sağlandı.

Çanakkale Boğazı'nda, Adatepe önlerinde meydana gelen olayda, 9 metre uzunluğundaki teknenin makine arızası nedeniyle sürüklenmesi sonucu ortaya çıkan tehlikeli durum hızlı bir şekilde çözüldü. İçinde iki kişi bulunan bu teknenin kaptanı, yaşanan arıza durumunu hemen Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne (VTS) bildirdi.

Olayın bildirilmesi üzerine, Çanakkale Boğazı'nda deniz trafiğinin güvenliğini sağlamakla görevli olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'KIYEM-1' adlı hızlı tahlisiye botu anında harekete geçti. Hızlı tahlisiye botu, sürüklenen tekneyi güvenli bir şekilde yedekledi ve kontrol altına aldı.

Sonuç olarak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekibi, sıkıntılı durumdaki tekneyi başarılı bir şekilde Lapseki'ye yanaştırdı. Bu hızlı ve etkili müdahale sayesinde olası bir deniz kazası önlendi, güvenlik sağlandı ve çevre koruma tedbirleri alındı. Deniz trafiği açısından güvende olan bu tekne, bölgemizin deniz güvenliği ve çevresel koruma çabalarının bir örneği olarak kayda değer bir olayı temsil etmektedir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir