Çanakkale Boğazı'nda Arıza, Guana Gemisi Kurtarıldı

09.10.2023 - 13:52, Güncelleme: 09.10.2023 - 13:52
 

Çanakkale Boğazı'nda Arıza, Guana Gemisi Kurtarıldı

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yaşayan Panama bayraklı Guana gemisi, hızlı müdahale ile güvende demirletildi.

Panama bayraklı 149 metre uzunluğundaki 'Guana' isimli genel kargo gemisi, Çanakkale Boğazı'nda seyir halindeyken Kumkale önlerinde makine arızası nedeniyle zorlu bir durumla karşı karşıya kaldı. Bu ani arıza sonucunda gemi kaptanı, hemen durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne telsizle bildirdi. Gemiye acil yardım sağlamak amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 'Kurtarma-14' römorkörü hızla bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Boğazı geçmekte olan diğer gemiler, Guana gemisinin yaşadığı arıza hakkında bilgilendirildi ve güvenli bir seyir için gerekli tedbirler alındı. Kılavuz kaptanın rehberliğinde ve römorkörün refakatiyle, Guana gemisi Karanlık Liman demir sahasına yönlendirildi ve burada demirletildi. Bu sayede geminin güvende olması ve olası çevresel tehlikelerin önlenmesi sağlandı. Bu olay, Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen gemi trafiği ve güvenliği açısından önemli bir anı olarak kaydedildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar, benzer durumlara karşı her zaman hazır ve etkin bir şekilde müdahale ediyor.
Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yaşayan Panama bayraklı Guana gemisi, hızlı müdahale ile güvende demirletildi.

Panama bayraklı 149 metre uzunluğundaki 'Guana' isimli genel kargo gemisi, Çanakkale Boğazı'nda seyir halindeyken Kumkale önlerinde makine arızası nedeniyle zorlu bir durumla karşı karşıya kaldı. Bu ani arıza sonucunda gemi kaptanı, hemen durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne telsizle bildirdi.

Gemiye acil yardım sağlamak amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 'Kurtarma-14' römorkörü hızla bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Boğazı geçmekte olan diğer gemiler, Guana gemisinin yaşadığı arıza hakkında bilgilendirildi ve güvenli bir seyir için gerekli tedbirler alındı.

Kılavuz kaptanın rehberliğinde ve römorkörün refakatiyle, Guana gemisi Karanlık Liman demir sahasına yönlendirildi ve burada demirletildi. Bu sayede geminin güvende olması ve olası çevresel tehlikelerin önlenmesi sağlandı.

Bu olay, Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen gemi trafiği ve güvenliği açısından önemli bir anı olarak kaydedildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar, benzer durumlara karşı her zaman hazır ve etkin bir şekilde müdahale ediyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir