Çanakkale Ayvacık'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

ASAYİŞ 13.09.2023 - 10:13, Güncelleme: 13.09.2023 - 10:13
 

Çanakkale Ayvacık'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle Çanakkale Ayvacık'taki yangın kontrol altında; yaklaşık 2 dönümlük alan zarar gördü.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki orman yangını, hem havadan hem de karadan yoğun bir müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Baharlar köyünde, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen yangın, saat 18.30 sıralarında başladı. Hemen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine yönlendirildi. Yangını kontrol altına almak için hava desteği olarak 2 helikopter ve 2 uçak, karadan ise 8 arazöz ve 92 personel görevlendirildi. Yangın örtü yangını türündeydi ve ekiplerin yoğun çabaları sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Ancak yangın sırasında 2 dönümlük alan zarar gördü. Şu an bölgede yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bu hızlı ve etkili müdahale, ormanlık alanın daha fazla zarar görmesini önlemek için büyük bir önem taşıdı. Yangınla ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler için yerel yetkililerin açıklamalarını takip etmeye devam edeceğiz. 
Ekiplerin hızlı müdahalesiyle Çanakkale Ayvacık'taki yangın kontrol altında; yaklaşık 2 dönümlük alan zarar gördü.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki orman yangını, hem havadan hem de karadan yoğun bir müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Baharlar köyünde, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen yangın, saat 18.30 sıralarında başladı. Hemen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine yönlendirildi. Yangını kontrol altına almak için hava desteği olarak 2 helikopter ve 2 uçak, karadan ise 8 arazöz ve 92 personel görevlendirildi. Yangın örtü yangını türündeydi ve ekiplerin yoğun çabaları sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Ancak yangın sırasında 2 dönümlük alan zarar gördü.

Şu an bölgede yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bu hızlı ve etkili müdahale, ormanlık alanın daha fazla zarar görmesini önlemek için büyük bir önem taşıdı. Yangınla ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler için yerel yetkililerin açıklamalarını takip etmeye devam edeceğiz. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir