109 2
109

ÇABİP'den Ezine'de "Çevreyi Koru, Geleceğini Koru!" Etkinliği

15.06.2023 - 00:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 01:06
 

ÇABİP'den Ezine'de "Çevreyi Koru, Geleceğini Koru!" Etkinliği

Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP) ve doğa gönüllüleri Çevre Haftası kapsamında Çanakkale'nin gizli cennetlerinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

Çanakkale Bisiklet Platformu ve doğa gönüllüleri Çanakkale'nin doğal güzellik alanlarındaki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Karamenderes Çayı ve Araplar Boğazı mevkisinde temizlik etkinliği düzenledi. Çanakkale Valiliği, Ezine Belediyesi ve Çanakkale İl Özel İdaresi'nin de desteğiyle geçekleşen etkinlikte Çanakkale'de faaliyet gösteren gönüllü topluluklardan Çanakkale Bisiklet Platformu ve 17 Raiders üyeleri doğal güzelliklerdeki kirliliğin azaltılması adına temizlik sonrası açıklamada bulundu.   "Çevreyi Koru, Geleceğini Koru!" sloganıyla yola çıkan topluluk bölgenin önemine dikkat çekerek; Çanakkale Bisiklet Platformu olarak Ezine Belediyesi, Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Belediyesi, 17 Riders Çanakkale Motosiklet Derneği, Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin destek ve katkılarıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında; Türkiye’de toplamda 474-481 kuş türünün barındığı, Troya Tarihi Milli Parkı ve çevresinde yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 192 kuş türüne rastlandığı, 96 Kuş türüne ev sahipliği yapan mitolojik ismi Skamander Vadisi olan Karamenderes Vadisi – Araplar Boğazı Pınarbaşı Mevkii’nde ve Yeniköy Liman Bölgesinde belirlenen bölgelerde çöp toplama ve farkındalık çalışmamızı gerçekleştirdik. Karamenderes Vadisi’nde gerçekleştirdiğimiz Çevre Temizliği etkinliği gibi Çanakkale’nin her bölgesinde düzenlediğimiz doğa yürüyüşü veya bisikletlerimiz ile pedalladığımız her yerde çevremize, doğamıza ve tarihimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan Ezine Belediyesi’ne, Çanakkale İl Özel İdaresi’ne, Çanakkale Belediyesi’ne, 17 Riders Çanakkale Motosiklet Derneği Üyelerine, Çanakkale Koza Gençlik Derneği Gönüllülerine, etkinlik sorumlumuz Birol ÇETİN’e, Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllülerine ve Çanakkale halkına çok teşekkür ediyoruz. Çanakkale’de çevrenin ve tarihin bekçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyurmaktan gurur duyuyoruz!" açıklamasında bulundu ve bölge halkının, muhtarlıkların ve ilgili kurumların da bölgenin korunması adına elini taşın altına koymaları gerektiğini ifade etti.
Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP) ve doğa gönüllüleri Çevre Haftası kapsamında Çanakkale'nin gizli cennetlerinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi.
Çanakkale Bisiklet Platformu ve doğa gönüllüleri Çanakkale'nin doğal güzellik alanlarındaki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Karamenderes Çayı ve Araplar Boğazı mevkisinde temizlik etkinliği düzenledi. Çanakkale Valiliği, Ezine Belediyesi ve Çanakkale İl Özel İdaresi'nin de desteğiyle geçekleşen etkinlikte Çanakkale'de faaliyet gösteren gönüllü topluluklardan  Çanakkale Bisiklet Platformu ve 17 Raiders üyeleri doğal güzelliklerdeki kirliliğin azaltılması adına temizlik sonrası açıklamada bulundu.
 
"Çevreyi Koru, Geleceğini Koru!" sloganıyla yola çıkan topluluk bölgenin önemine dikkat çekerek; Çanakkale Bisiklet Platformu olarak Ezine Belediyesi, Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Belediyesi, 17 Riders Çanakkale Motosiklet Derneği, Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin destek ve katkılarıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında; Türkiye’de toplamda 474-481 kuş türünün barındığı, Troya Tarihi Milli Parkı ve çevresinde yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 192 kuş türüne rastlandığı, 96 Kuş türüne ev sahipliği yapan mitolojik ismi Skamander Vadisi olan Karamenderes Vadisi – Araplar Boğazı Pınarbaşı Mevkii’nde ve Yeniköy Liman Bölgesinde belirlenen bölgelerde çöp toplama ve farkındalık çalışmamızı gerçekleştirdik.
Karamenderes Vadisi’nde gerçekleştirdiğimiz Çevre Temizliği etkinliği gibi Çanakkale’nin her bölgesinde düzenlediğimiz doğa yürüyüşü veya bisikletlerimiz ile pedalladığımız her yerde çevremize, doğamıza ve tarihimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle bir kez daha bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan Ezine Belediyesi’ne, Çanakkale İl Özel İdaresi’ne, Çanakkale Belediyesi’ne, 17 Riders Çanakkale Motosiklet Derneği Üyelerine, Çanakkale Koza Gençlik Derneği Gönüllülerine, etkinlik sorumlumuz Birol ÇETİN’e, Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllülerine ve Çanakkale halkına çok teşekkür ediyoruz. Çanakkale’de çevrenin ve tarihin bekçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyurmaktan gurur duyuyoruz!" açıklamasında bulundu ve bölge halkının, muhtarlıkların ve ilgili kurumların da bölgenin korunması adına elini taşın altına koymaları gerektiğini ifade etti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir