Bozcaada'da İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın İmha Edildi

ASAYİŞ 28.07.2023 - 23:49, Güncelleme: 28.07.2023 - 23:49
 

Bozcaada'da İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın İmha Edildi

Bozcaada'da Çayır Plajı'nda İngilizlere ait 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

Bozcaada'nın tarihi güzellikleri arasında önemli bir olay yaşandı. Çayır Plajı mevkiinde yapılan bir ihbar üzerine, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Degak-5 komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti. Deniz tabanında bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu düşünülen İngilizlere ait patlamamış bir mayın keşfedildi. Yapılan keşif ve dalış çalışmalarının ardından, 240 santimetre çapındaki mayının gerçekten de 2. Dünya Savaşı döneminden kaldığı doğrulandı. Bölgedeki vatandaşlar, güvenlik önlemleri alınarak denizden ve karadan uzaklaştırıldı. Yetkililerin emniyet tedbirleri almasının ardından, Sualtı Arama Timi görevlendirilerek mayının kontrollü bir şekilde imha edilmesi sağlandı. Bu süreçte, Bozcaada Kaymakam Vekili Muhammet Mustafa Kara, İlçe Jandarma Komutanı Ayhan Karadağ, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Hüseyin Kepekli ve İlçe Emniyet Amiri Bahaddin Pesen de olay yerinde hazır bulundu. Mayının imha edilmesinin ardından, bazı vatandaşlar güvenlik güçlerinin ayrılmasını fırsat bilerek denize atlayarak kıyıya vuran balıkları topladı.
Bozcaada'da Çayır Plajı'nda İngilizlere ait 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

Bozcaada'nın tarihi güzellikleri arasında önemli bir olay yaşandı. Çayır Plajı mevkiinde yapılan bir ihbar üzerine, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Degak-5 komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti. Deniz tabanında bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu düşünülen İngilizlere ait patlamamış bir mayın keşfedildi.

Yapılan keşif ve dalış çalışmalarının ardından, 240 santimetre çapındaki mayının gerçekten de 2. Dünya Savaşı döneminden kaldığı doğrulandı. Bölgedeki vatandaşlar, güvenlik önlemleri alınarak denizden ve karadan uzaklaştırıldı.

Yetkililerin emniyet tedbirleri almasının ardından, Sualtı Arama Timi görevlendirilerek mayının kontrollü bir şekilde imha edilmesi sağlandı. Bu süreçte, Bozcaada Kaymakam Vekili Muhammet Mustafa Kara, İlçe Jandarma Komutanı Ayhan Karadağ, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Hüseyin Kepekli ve İlçe Emniyet Amiri Bahaddin Pesen de olay yerinde hazır bulundu.

Mayının imha edilmesinin ardından, bazı vatandaşlar güvenlik güçlerinin ayrılmasını fırsat bilerek denize atlayarak kıyıya vuran balıkları topladı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir