Bozcaada'da Azami Fiyat Talepleri Mecliste Oylamaya Sunuldu

TURİZM 16.06.2023 - 00:30, Güncelleme: 16.06.2023 - 00:30
 

Bozcaada'da Azami Fiyat Talepleri Mecliste Oylamaya Sunuldu

Bozcaada'daki işletmelerin azami fiyat talepleri oylamaya sunuldu. Artan maliyetler ve enflasyon, fiyatlar üzerinde belirleyici bir etki oluşturdu.

Bozcaada'da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Haziran ayı meclis toplantısında, oda üyesi işletmelerin azami fiyat talepleri oylamaya sunuldu. İşletmeler, 2023 yılında uygulamayı planladıkları azami fiyat taleplerini ÇTSO'ya iletti. Meclis toplantısında ise oylama gerçekleştirildi. Yükselen maliyetler, yüksek dolar kuru, enflasyon ve girdi maliyetlerinin artışı, Bozcaada'da fiyatların maksimum seviyelere ulaşmasına neden oldu. Bir işletmenin konaklama için gecelik iki kişilik oda için 6.600 TL fiyat talebi sunduğu gözlemlendi. Ayrıca yemek ve içecek fiyatlarının da oldukça yüksek olduğu görüldü. Bu konuyla ilgili olarak ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bir açıklama yaptı. Azami fiyat tarifelerinin okunmasının ardından bir bilgilendirme yapmak isteyen Selçuk Semizoğlu, şu sözleri dile getirdi: "Her yaz döneminde genellikle Bozcaada'nın azami fiyat tarifeleri gündeme gelir. Burada bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Biz burada, üyelerimizin haklarını savunmak için seçildik. İlimizin ticaretini ve sanayisini geliştirmek için buradayız. Ancak çok yüksek fiyatlı bazı ürünlerle karşılaşıyoruz. Bu konu komitemizde de tartışılıyor. Komitemiz, üyelerimizin haklarını savunmamızı bekliyor. Ancak herkesi aynı kefeye koymamak gerekir. Bazı firmalar azami fiyat tarifesini göstererek odanın bu fiyatı onayladığını iddia ediyor. Biz de, 'Bu tarife üyemizin isteği üzerine odamız tarafından belirlenmiştir' şeklinde bir açıklama yapıyoruz. Bunlar azami fiyat tarifeleridir. Tarife önce komiteye, ardından yönetime ve son olarak buradaki meclis üyelerinin takdirine sunulur. Bu konuda birçok tartışma ve özel bir toplantı da gerçekleştirdik. Üyelerin haklı oldukları noktalar da bulunuyor. Onlar, bu tarifeleri sezonluk olarak aldıklarını ancak kısa bir süre sonra fiyat artışlarıyla karşılaştıklarından dolayı yetersiz kaldığını ifade ediyorlar. İlgili komitemizin onayıyla bu talepleri kabul ettik. Ancak çoğunun içine sinmediğini belirtmek gerekir. Ne yazık ki serbest piyasa koşullarında müdahale etme şansımız bulunmuyor. Ayrıca hizmetin kalitesi ve sunumu da kontrol edemiyoruz. Yerel yönetimler, yatırımcılarla karşı karşıya gelmemek adına sorumluluklarını bizlere yüklüyorlar. Şimdiye kadar bu durumu kabul ettik, ancak yukarıda da belirttiğim gibi, bu tarifeler azami fiyatlar olarak belirlenmektedir."
Bozcaada'daki işletmelerin azami fiyat talepleri oylamaya sunuldu. Artan maliyetler ve enflasyon, fiyatlar üzerinde belirleyici bir etki oluşturdu.

Bozcaada'da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Haziran ayı meclis toplantısında, oda üyesi işletmelerin azami fiyat talepleri oylamaya sunuldu. İşletmeler, 2023 yılında uygulamayı planladıkları azami fiyat taleplerini ÇTSO'ya iletti. Meclis toplantısında ise oylama gerçekleştirildi. Yükselen maliyetler, yüksek dolar kuru, enflasyon ve girdi maliyetlerinin artışı, Bozcaada'da fiyatların maksimum seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Bir işletmenin konaklama için gecelik iki kişilik oda için 6.600 TL fiyat talebi sunduğu gözlemlendi. Ayrıca yemek ve içecek fiyatlarının da oldukça yüksek olduğu görüldü. Bu konuyla ilgili olarak ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bir açıklama yaptı.

Azami fiyat tarifelerinin okunmasının ardından bir bilgilendirme yapmak isteyen Selçuk Semizoğlu, şu sözleri dile getirdi: "Her yaz döneminde genellikle Bozcaada'nın azami fiyat tarifeleri gündeme gelir. Burada bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Biz burada, üyelerimizin haklarını savunmak için seçildik. İlimizin ticaretini ve sanayisini geliştirmek için buradayız. Ancak çok yüksek fiyatlı bazı ürünlerle karşılaşıyoruz. Bu konu komitemizde de tartışılıyor. Komitemiz, üyelerimizin haklarını savunmamızı bekliyor. Ancak herkesi aynı kefeye koymamak gerekir. Bazı firmalar azami fiyat tarifesini göstererek odanın bu fiyatı onayladığını iddia ediyor. Biz de, 'Bu tarife üyemizin isteği üzerine odamız tarafından belirlenmiştir' şeklinde bir açıklama yapıyoruz. Bunlar azami fiyat tarifeleridir. Tarife önce komiteye, ardından yönetime ve son olarak buradaki meclis üyelerinin takdirine sunulur. Bu konuda birçok tartışma ve özel bir toplantı da gerçekleştirdik.

Üyelerin haklı oldukları noktalar da bulunuyor. Onlar, bu tarifeleri sezonluk olarak aldıklarını ancak kısa bir süre sonra fiyat artışlarıyla karşılaştıklarından dolayı yetersiz kaldığını ifade ediyorlar. İlgili komitemizin onayıyla bu talepleri kabul ettik. Ancak çoğunun içine sinmediğini belirtmek gerekir. Ne yazık ki serbest piyasa koşullarında müdahale etme şansımız bulunmuyor. Ayrıca hizmetin kalitesi ve sunumu da kontrol edemiyoruz. Yerel yönetimler, yatırımcılarla karşı karşıya gelmemek adına sorumluluklarını bizlere yüklüyorlar. Şimdiye kadar bu durumu kabul ettik, ancak yukarıda da belirttiğim gibi, bu tarifeler azami fiyatlar olarak belirlenmektedir."

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir