109 2
109

Bozcaada'da 27 Kaçak Göçmen ve 2 Kaçakçı Yakalandı

ASAYİŞ 05.08.2023 - 01:12, Güncelleme: 05.08.2023 - 01:12
 

Bozcaada'da 27 Kaçak Göçmen ve 2 Kaçakçı Yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri, Bozcaada açıklarında İtalya rotasında yakalanan 27 kaçak göçmen ve 2 kaçakçı şüphelisini durdurarak insan kaçakçılığına engel oldu.

Sahil Güvenlik Batı Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Bozcaada ilçesi açıklarında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla, yasadışı göçmen kaçakçılarının bir yelkenli tekneyle İtalya'ya gitmeye çalıştığı bir olayı önledi. Operasyon kapsamında, "Risus" adlı yelkenli tekne içerisinde 27 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenler arasında 26'sı Suriye ve 1'i Yemen uyruklu toplam 27 kişi yer alıyor. Aynı şekilde, göçmen kaçakçısı şüphelilerinin de 1'i Mısır ve 1'i Kazakistan vatandaşı olarak tespit edildi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durdurulan yelkenli tekne ve içindeki kaçak göçmenler ve kaçakçılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Böylece, yasadışı göçmen kaçakçılarının planları engellenerek, insan kaçakçılığına karşı önemli bir mücadele daha verilmiş oldu. 
Sahil Güvenlik ekipleri, Bozcaada açıklarında İtalya rotasında yakalanan 27 kaçak göçmen ve 2 kaçakçı şüphelisini durdurarak insan kaçakçılığına engel oldu.

Sahil Güvenlik Batı Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Bozcaada ilçesi açıklarında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla, yasadışı göçmen kaçakçılarının bir yelkenli tekneyle İtalya'ya gitmeye çalıştığı bir olayı önledi. Operasyon kapsamında, "Risus" adlı yelkenli tekne içerisinde 27 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Yakalanan kaçak göçmenler arasında 26'sı Suriye ve 1'i Yemen uyruklu toplam 27 kişi yer alıyor. Aynı şekilde, göçmen kaçakçısı şüphelilerinin de 1'i Mısır ve 1'i Kazakistan vatandaşı olarak tespit edildi.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durdurulan yelkenli tekne ve içindeki kaçak göçmenler ve kaçakçılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Böylece, yasadışı göçmen kaçakçılarının planları engellenerek, insan kaçakçılığına karşı önemli bir mücadele daha verilmiş oldu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir