Biga'daki Güreşlerde Ertuğrul Dağdeviren Zaferi

18.09.2023 - 12:37, Güncelleme: 18.09.2023 - 12:37
 

Biga'daki Güreşlerde Ertuğrul Dağdeviren Zaferi

Biga'da nefes kesen güreş mücadelesinde Ertuğrul Dağdeviren, Biga Başpehlivanı ünvanını kazanarak zaferle döndü!

Biga'da unutulmaz bir güreş şöleni, saat sabah 10.30'da alt boy pehlivanların İrfan Şahin Er Meydanı'na adım atmasıyla başladı. Bu destansı mücadele, adeta nefesleri kesen kıran kırana geçen müsabakalarla dolu bir günün habercisiydi. Güreşlerin heyecan dolu anları, Biga Kapalı Pazar Yeri'nde topluca kılınan Cuma namazı arasıyla bir süreliğine durdu. Namaz sonrasında ise gözler, başpehlivanların mücadelesine çevrildi. Başpehlivanlar arasında adını duyurmuş birçok güreşçi bulunuyordu. Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Cengizhan Şimşek, Osman Aynur, Fatih Atlı, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Batu, Serhat Gökmen, Hamza Köseoğlu ve Mustafa Doğan Özkaya gibi güreşin yıldızları, büyük bir coşkuyla mücadele ettiler. Günün sonunda, rakiplerinin sırtını yere getiren Ertuğrul Dağdeviren, Biga Başpehlivanı unvanını kazandı. Bu zafer, onun için unutulmaz bir anı olarak kalacaktı. Başpehlivanlara altın kemer, kupa ve madalyalarını takdim eden isimler arasında AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri Ağası Hasan Karabiber vardı. Bu ödüller, güreşçilerin büyük başarılarını taçlandırdı. Ayrıca, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, dereceye giren tüm güreşçilere, yağlı güreşlerin özgün simgesi olan 'Zembil'i hediye etti. Bu geleneksel armağan, güreşçiler için özel bir anlam taşıyor. Bu unutulmaz güreş şöleni, Biga'nın güreş geleneğini yaşatma ve güreşçilerin yeteneklerini sergileme amacıyla düzenlenen büyük bir etkinlikti. Başpehlivanların gösterdiği performans ve kazandıkları unvanlar, bu geleneğin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Çanakkale TV
Biga'da nefes kesen güreş mücadelesinde Ertuğrul Dağdeviren, Biga Başpehlivanı ünvanını kazanarak zaferle döndü!

Biga'da unutulmaz bir güreş şöleni, saat sabah 10.30'da alt boy pehlivanların İrfan Şahin Er Meydanı'na adım atmasıyla başladı. Bu destansı mücadele, adeta nefesleri kesen kıran kırana geçen müsabakalarla dolu bir günün habercisiydi.

Güreşlerin heyecan dolu anları, Biga Kapalı Pazar Yeri'nde topluca kılınan Cuma namazı arasıyla bir süreliğine durdu. Namaz sonrasında ise gözler, başpehlivanların mücadelesine çevrildi.

Başpehlivanlar arasında adını duyurmuş birçok güreşçi bulunuyordu. Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Cengizhan Şimşek, Osman Aynur, Fatih Atlı, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Batu, Serhat Gökmen, Hamza Köseoğlu ve Mustafa Doğan Özkaya gibi güreşin yıldızları, büyük bir coşkuyla mücadele ettiler.

Günün sonunda, rakiplerinin sırtını yere getiren Ertuğrul Dağdeviren, Biga Başpehlivanı unvanını kazandı. Bu zafer, onun için unutulmaz bir anı olarak kalacaktı.

Başpehlivanlara altın kemer, kupa ve madalyalarını takdim eden isimler arasında AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri Ağası Hasan Karabiber vardı. Bu ödüller, güreşçilerin büyük başarılarını taçlandırdı.

Ayrıca, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, dereceye giren tüm güreşçilere, yağlı güreşlerin özgün simgesi olan 'Zembil'i hediye etti. Bu geleneksel armağan, güreşçiler için özel bir anlam taşıyor.

Bu unutulmaz güreş şöleni, Biga'nın güreş geleneğini yaşatma ve güreşçilerin yeteneklerini sergileme amacıyla düzenlenen büyük bir etkinlikti. Başpehlivanların gösterdiği performans ve kazandıkları unvanlar, bu geleneğin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir