Bayramiç Belediyesi, Su Tasarrufu İçin Yeni Kurallar Getiriyor

27.09.2023 - 14:39, Güncelleme: 27.09.2023 - 14:39
 

Bayramiç Belediyesi, Su Tasarrufu İçin Yeni Kurallar Getiriyor

Barajdaki su seviyesi düşüyor! Bayramiç Belediyesi su tasarrufu için önemli kararlar aldı. Detaylar haberimizde.

Bayramiç Belediyesi tarafından yapılan son açıklamaya göre, bölgede mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar ve çeltik tarlalarının su ihtiyacı, barajdaki su seviyesinin endişe verici bir şekilde düşmesine yol açmış durumda. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle, Menderes Çayı ve barajdaki suyun kalitesinde belirgin bir düşüş yaşanıyor. Bu durumu önlemek ve su kaynaklarını korumak adına bazı önlemler alınmıştır. Öncelikle, belediye tarafından alınan karar doğrultusunda, işyeri sahipleri ve vatandaşlarımızın, işyeri önlerini hortumla yıkama faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurmaları gerekmektedir. Ayrıca, halı ve kilim yıkama işlemleri de bu dönemde şehir şebeke suyu kullanılarak yapılamayacak. Araba sahiplerine de önemli bir hatırlatma: tatlı sularla araç yıkama işlemi, şu anda yasaklanmış durumda. Bu dönemde lütfen şebeke suyu kullanarak araç temizliğini gerçekleştirmeye özen gösterelim. Bahçe sulamaları da aynı hassasiyetle ele alınmalıdır. Şebeke suyu veya tatlı su kullanarak bahçe sulama işlemleri yapılabilir. Ancak, bu kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanmak, su seviyesinin düzelmesine katkı sağlayacaktır.   Çanakkale TV
Barajdaki su seviyesi düşüyor! Bayramiç Belediyesi su tasarrufu için önemli kararlar aldı. Detaylar haberimizde.

Bayramiç Belediyesi tarafından yapılan son açıklamaya göre, bölgede mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar ve çeltik tarlalarının su ihtiyacı, barajdaki su seviyesinin endişe verici bir şekilde düşmesine yol açmış durumda. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle, Menderes Çayı ve barajdaki suyun kalitesinde belirgin bir düşüş yaşanıyor. Bu durumu önlemek ve su kaynaklarını korumak adına bazı önlemler alınmıştır.

Öncelikle, belediye tarafından alınan karar doğrultusunda, işyeri sahipleri ve vatandaşlarımızın, işyeri önlerini hortumla yıkama faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurmaları gerekmektedir. Ayrıca, halı ve kilim yıkama işlemleri de bu dönemde şehir şebeke suyu kullanılarak yapılamayacak.

Araba sahiplerine de önemli bir hatırlatma: tatlı sularla araç yıkama işlemi, şu anda yasaklanmış durumda. Bu dönemde lütfen şebeke suyu kullanarak araç temizliğini gerçekleştirmeye özen gösterelim.

Bahçe sulamaları da aynı hassasiyetle ele alınmalıdır. Şebeke suyu veya tatlı su kullanarak bahçe sulama işlemleri yapılabilir. Ancak, bu kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanmak, su seviyesinin düzelmesine katkı sağlayacaktır.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir