Başkan Abdullah Deniz GTİ olağan genel kuruluna katıldı

GÜNDEM 14.06.2023 - 12:10, Güncelleme: 14.06.2023 - 12:10
 

Başkan Abdullah Deniz GTİ olağan genel kuruluna katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) 2022 yılı Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve Çanakkale Ticaret Borsasının da iştirakçi olarak yer aldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Olağan Genel Kurulu 13.06.2023 Salı günü saat:14.00’de TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Kurulunda Çanakkale Ticaret Borsasını asaleten, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını vekâleten temsil etti. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle, açılış konuşmaları ile başlayan GTİ Genel Kurulunda, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından ardından, gündem maddelerine ilişkin konular değerlendirildi. Genel Kurulu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde, 2005 yılında kurulan şirketimiz, TOBB ve 137 oda ve borsanın katılımıyla, ülke ekonomimiz açısından stratejik bir şirket haline gelmiştir.” dedi. Projelerin, kamuya herhangi bir yük getirmeyerek, Özel sektör yönetim biçimlerine imkân veren ve işletme süresi sonunda devlete modern bir tesis kazandıran yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirildiğini belirten Başkan Deniz, modernize edilen gümrük tesislerinde, bürokrasinin azaltılması amacına yönelik düzenlemelerin hedeflendiğini, geçen yolcunun aracını terk etmeden, tek bir hat üzerinde bütün işlemlerini tamamlayabilmesinin esas alındığını ve bu doğrultuda araçların tüm işlemlerinin peronlarda yapılmasana olanak sağlayacak bir mimari yapının tasarlandığını söyledi. Abdullah Deniz ayrıca “Gümrük tesislerinin modernizasyonu ile sınır geçiş sürelerinin azaltılması, bu sayede dış ticaretin kolaylaştırılması ve tesis edilen yüksek teknoloji ekipmanlarla kaçakçılıkla etkin bir mücadele sağlanması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüten Başta TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, GTİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. M. Arif Parmaksız’ı ve değerli yönetim kurulunu tebrik ediyorum. GTİ Olağan Genel Kurulumuz camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.      
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) 2022 yılı Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve Çanakkale Ticaret Borsasının da iştirakçi olarak yer aldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Olağan Genel Kurulu 13.06.2023 Salı günü saat:14.00’de TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Kurulunda Çanakkale Ticaret Borsasını asaleten, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını vekâleten temsil etti.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle, açılış konuşmaları ile başlayan GTİ Genel Kurulunda, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından ardından, gündem maddelerine ilişkin konular değerlendirildi.

Genel Kurulu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde, 2005 yılında kurulan şirketimiz, TOBB ve 137 oda ve borsanın katılımıyla, ülke ekonomimiz açısından stratejik bir şirket haline gelmiştir.” dedi.

Projelerin, kamuya herhangi bir yük getirmeyerek, Özel sektör yönetim biçimlerine imkân veren ve işletme süresi sonunda devlete modern bir tesis kazandıran yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirildiğini belirten Başkan Deniz, modernize edilen gümrük tesislerinde, bürokrasinin azaltılması amacına yönelik düzenlemelerin hedeflendiğini, geçen yolcunun aracını terk etmeden, tek bir hat üzerinde bütün işlemlerini tamamlayabilmesinin esas alındığını ve bu doğrultuda araçların tüm işlemlerinin peronlarda yapılmasana olanak sağlayacak bir mimari yapının tasarlandığını söyledi.

Abdullah Deniz ayrıca “Gümrük tesislerinin modernizasyonu ile sınır geçiş sürelerinin azaltılması, bu sayede dış ticaretin kolaylaştırılması ve tesis edilen yüksek teknoloji ekipmanlarla kaçakçılıkla etkin bir mücadele sağlanması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüten Başta TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, GTİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. M. Arif Parmaksız’ı ve değerli yönetim kurulunu tebrik ediyorum. GTİ Olağan Genel Kurulumuz camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir