Ayvacık'ta Antep Fıstığı İşleme ve Paketleme Tesisi Kuruluyor

EKONOMİ 22.06.2023 - 23:48, Güncelleme: 22.06.2023 - 23:48
 

Ayvacık'ta Antep Fıstığı İşleme ve Paketleme Tesisi Kuruluyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje ile Ayvacık ilçesinde Antep fıstığı üreticileri için işleme ve paketleme tesisi kuruluyor.

Ayvacık ilçesinde bulunan 8 köyde Antep fıstığı üretim finansmanını desteklemek amacıyla, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen bir proje kapsamında işleme ve paketleme tesisi kuruluyor. Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'ndan alınan destekle sürdürülecek.  Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin proje yürütücüsü olduğu işleme ve paketleme tesisi, Ayvacık'ta üretilen Antep fıstığının ilçe içinde işlenip paketlenmesini sağlayacak ve fıstık üreticilerine katma değer sağlayacak. Proje kapsamında imzalar, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından atıldı. Bu proje ile Ayvacık ilçesinde Antep fıstığı yetiştirici çiftçilerin gelirini artırma, talebi karşılama, sürekliliği sağlama ve üretim miktarını artırma hedefleniyor. Ahmetçe, Sazlı, İlyasfakı, Kuruaba, Büyükhusun, Şapköy, Erecek ve Küçükçetmi köylerinde üretim yapan çiftçiler, hasat sonucu işleme ve paketlenme imkanına sahip olacak. Bu proje sayesinde Antep fıstığı ve diğer ürün maliyetlerinin sürekliliği sağlanacak, gelir dağılımını optimize edecek, iş gücünü düzenli bir şekilde kullanarak çiftçilere iyi bir gelir kaynağı oluşturacak. Ayrıca, kaliteli üretim sayesinde il içi ve il dışı pazarlarda satış imkanı da artacak. İlçede üretim yapılan Ayvacık Antep fıstığı markasının bilinirliği de artacak. Projenin toplam bütçesi 2 milyon 540 bin 295,68 TL olup, bunun 1 milyon 905 bin 221,76 TL'lik kısmı GMKA tarafından hibe olarak sağlanacak.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje ile Ayvacık ilçesinde Antep fıstığı üreticileri için işleme ve paketleme tesisi kuruluyor.

Ayvacık ilçesinde bulunan 8 köyde Antep fıstığı üretim finansmanını desteklemek amacıyla, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen bir proje kapsamında işleme ve paketleme tesisi kuruluyor. Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'ndan alınan destekle sürdürülecek. 

Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin proje yürütücüsü olduğu işleme ve paketleme tesisi, Ayvacık'ta üretilen Antep fıstığının ilçe içinde işlenip paketlenmesini sağlayacak ve fıstık üreticilerine katma değer sağlayacak. Proje kapsamında imzalar, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından atıldı.

Bu proje ile Ayvacık ilçesinde Antep fıstığı yetiştirici çiftçilerin gelirini artırma, talebi karşılama, sürekliliği sağlama ve üretim miktarını artırma hedefleniyor. Ahmetçe, Sazlı, İlyasfakı, Kuruaba, Büyükhusun, Şapköy, Erecek ve Küçükçetmi köylerinde üretim yapan çiftçiler, hasat sonucu işleme ve paketlenme imkanına sahip olacak. Bu proje sayesinde Antep fıstığı ve diğer ürün maliyetlerinin sürekliliği sağlanacak, gelir dağılımını optimize edecek, iş gücünü düzenli bir şekilde kullanarak çiftçilere iyi bir gelir kaynağı oluşturacak. Ayrıca, kaliteli üretim sayesinde il içi ve il dışı pazarlarda satış imkanı da artacak. İlçede üretim yapılan Ayvacık Antep fıstığı markasının bilinirliği de artacak.

Projenin toplam bütçesi 2 milyon 540 bin 295,68 TL olup, bunun 1 milyon 905 bin 221,76 TL'lik kısmı GMKA tarafından hibe olarak sağlanacak.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir