Ayvacık Açıklarında Yelkenli Teknede 57 Kaçak Göçmen Yakalandı

ASAYİŞ 27.06.2023 - 00:13, Güncelleme: 27.06.2023 - 00:13
 

Ayvacık Açıklarında Yelkenli Teknede 57 Kaçak Göçmen Yakalandı

Ayvacık'ta Sahil Güvenlik ekipleri, İtalya rotasında bir yelkenli tekne içinde 57 kaçak göçmen yakaladı. Göçmenler, geri gönderme merkezine teslim edildi.

Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, İtalya rotasında seyreden bir yelkenli tekne içerisinde kaçak göçmen olduğu bilgisine ulaştı. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı'nın "TCSG-8" ve "TCSG-905" botları, hareket halindeki yelkenli tekneyi durdurarak operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 57 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerin 52'si Afganistan, 4'ü İran ve 1'i Irak vatandaşı olduğu bildirildi. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Küçükkuyu beldesinde bulunan Sahil Güvenlik Karakolu'na götürüldü. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra göçmenler, Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Bu merkezde göçmenlerin durumları değerlendirilecek ve ilgili süreçler başlatılacak.
Ayvacık'ta Sahil Güvenlik ekipleri, İtalya rotasında bir yelkenli tekne içinde 57 kaçak göçmen yakaladı. Göçmenler, geri gönderme merkezine teslim edildi.

Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, İtalya rotasında seyreden bir yelkenli tekne içerisinde kaçak göçmen olduğu bilgisine ulaştı. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı'nın "TCSG-8" ve "TCSG-905" botları, hareket halindeki yelkenli tekneyi durdurarak operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 57 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerin 52'si Afganistan, 4'ü İran ve 1'i Irak vatandaşı olduğu bildirildi.

Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Küçükkuyu beldesinde bulunan Sahil Güvenlik Karakolu'na götürüldü. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra göçmenler, Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Bu merkezde göçmenlerin durumları değerlendirilecek ve ilgili süreçler başlatılacak.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir