Ayhan Gider, Yangın Sonrası Gelibolu'da Toparlanma Süreci Başladı

08.11.2023 - 16:34, Güncelleme: 08.11.2023 - 16:34
 

Ayhan Gider, Yangın Sonrası Gelibolu'da Toparlanma Süreci Başladı

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak devletin zararı karşılayacağını açıkladı.

Son günlerde Gelibolu'nun Ilgardere mevkiinde çıkan büyük yangın, Lodos fırtınasının etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılarak 700 hektarlık bir alanın zarar görmesine sebep oldu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangından etkilenen Ilgardere ve Pazarlı köylerini ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gider, devletin maddi hasarı karşılayacağını belirtti. Yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Gider, Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkaslan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, ve diğer yetkililerle birlikte hasarın boyutunu yerinde inceledi. Gider, orman yangınıyla mücadele eden ekiplere teşekkürlerini ileterek devletin zararın giderilmesi konusunda el birliğiyle hareket edileceğini vurguladı. Milletvekili Gider, yaptığı açıklamada, "Gelibolu, Çan ve Yenice bölgelerinde orman yangınlarıyla karşılaşmamız sonucunda, yaklaşık 700-900 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Can kaybı olmaması sevindirici ancak tarımsal üreticilerimiz, ceviz ağaçları, zeytinler ve yemlik otlar zarar gördü. Ayrıca, küçükbaş hayvanlarda kayıplar yaşandı. Ancak yağmurların yardımıyla yangının kontrol altına alınması sevindirici bir gelişme. Orman teşkilatı ve mülki idare büyük bir çaba gösterdi. Şimdi, üreticilerimizin yaralarını sarmak için hep birlikte devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu. Bu son yaşanan felaketten dolayı Gelibolu, Çan ve Yenice bölgelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Gider, devletin ve ilgili kurumların bu süreçte gerekli adımları atacağını belirtti.
AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak devletin zararı karşılayacağını açıkladı.

Son günlerde Gelibolu'nun Ilgardere mevkiinde çıkan büyük yangın, Lodos fırtınasının etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılarak 700 hektarlık bir alanın zarar görmesine sebep oldu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangından etkilenen Ilgardere ve Pazarlı köylerini ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gider, devletin maddi hasarı karşılayacağını belirtti.

Yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Gider, Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkaslan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, ve diğer yetkililerle birlikte hasarın boyutunu yerinde inceledi. Gider, orman yangınıyla mücadele eden ekiplere teşekkürlerini ileterek devletin zararın giderilmesi konusunda el birliğiyle hareket edileceğini vurguladı.

Milletvekili Gider, yaptığı açıklamada, "Gelibolu, Çan ve Yenice bölgelerinde orman yangınlarıyla karşılaşmamız sonucunda, yaklaşık 700-900 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Can kaybı olmaması sevindirici ancak tarımsal üreticilerimiz, ceviz ağaçları, zeytinler ve yemlik otlar zarar gördü. Ayrıca, küçükbaş hayvanlarda kayıplar yaşandı. Ancak yağmurların yardımıyla yangının kontrol altına alınması sevindirici bir gelişme. Orman teşkilatı ve mülki idare büyük bir çaba gösterdi. Şimdi, üreticilerimizin yaralarını sarmak için hep birlikte devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Bu son yaşanan felaketten dolayı Gelibolu, Çan ve Yenice bölgelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Gider, devletin ve ilgili kurumların bu süreçte gerekli adımları atacağını belirtti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir