109 2
109

Ayhan Gider, Karabiga'da yeni yatırım projelerinin müjdesini verdi

SİYASET 29.12.2023 - 17:01, Güncelleme: 29.12.2023 - 17:01
 

Ayhan Gider, Karabiga'da yeni yatırım projelerinin müjdesini verdi

Biga’nın Karabiga Beldesinde inşa edilen 18 Derslikli Mustafa Kemal Ortaokulunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yeni yatırımların müjdesini de paylaştı.

Bugün açılışını yaptıkları okulun adının "Mustafa Kemal Ortaokulu” olmasının, normalinden de değerli kıldığını dile getiren Gider, "Allah Kurtuluş Savaşı’nı verdiği ve Cumhuriyet’i kurduğu için ondan razı olsun.” diye konuştu. Karabiga'da son 5 senede yapılan yatırımlara değinen Gider, şunları kaydetti:  "Eğer şu son 5 senede Karabiga'ya sadece doğalgaz gelmiş olsaydı eminim bu yeterinden fazla önemli bir yatırımdı diye düşünebilirdik. Çünkü dünyanın hiç bir yerinde bu büyüklükteki nüfusa sahip bir yere bu kadar büyük yatırımla doğalgaz gelmez. Çünkü bunların ekonomik hesaplamaları vardır. Ancak bu süreçte biliyorum Belediye Başkanımız Ahmet Elbi, bunu dert edindi, projelerini hazırlattı, kapı kapı dolaştı. Dönemin milletvekili, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan, gidilebilecek bütün kapıları Karabiga için aşındırdı ve bugün sağ olsun Karabiga’nın yüzde 95’i doğalgaza kavuştu, sevinçliyiz, gururluyuz."   "Karabiga’nın 45 yıllık su ve kanalizasyon alt yapısı değişti" Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’nin, beldenin 45 yıllık su ve kanalizasyon alt yapısını değiştirdiğini baktaran Gider, Karabiga'da hayata geçirilen ve yeni yapılacak projelere değinerek şunları söyledi:  "TOKİ'den 104 konutluk inşaat başlattık. Bugün de bu okulun açılışını yapıyoruz. Ben inanıyorum ki bu işler yeterdi ama sosyal yönler de ihmal edilmedi, bir çok ilde dahi olmayan survivor parkı gibi farklı bir ikonik park inşa edildi. 2024 yılına girerken yeni projelerimiz var. 104 konut yapıldı ama bizim derdimiz sadece Karabigalılara ev yapılmasıydı. Bu hafta onun projeleri hazırlandı, bitti. Mart ayında kuraları çekilmek üzere sadece Karabiga'da oturan 50 konutluk daha TOKİ başlıyor. 2024'ün bahar ayında yeni limanımızın inşaatının temeli atılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak yüksek okulumuzu Karabiga'ya kavuşturuyoruz. Survivor parkı yetmemiş olacak bir de aquapark planı var. Yazlık düğün salonuna ek olarak 500 kişilik kapalı çok amaçlı spor salonumuzun ihalesini mart ayında yapacağız."   Törende daha sonra Çanakkale Valisi Aktaş, AK Parti Milletvekili Gider, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, CENAL Elektrik AŞ İşletme Müdürü İhsan Acar, kurum müdürleri kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.
Biga’nın Karabiga Beldesinde inşa edilen 18 Derslikli Mustafa Kemal Ortaokulunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yeni yatırımların müjdesini de paylaştı.

Bugün açılışını yaptıkları okulun adının "Mustafa Kemal Ortaokulu” olmasının, normalinden de değerli kıldığını dile getiren Gider, "Allah Kurtuluş Savaşı’nı verdiği ve Cumhuriyet’i kurduğu için ondan razı olsun.” diye konuştu. Karabiga'da son 5 senede yapılan yatırımlara değinen Gider, şunları kaydetti:

 "Eğer şu son 5 senede Karabiga'ya sadece doğalgaz gelmiş olsaydı eminim bu yeterinden fazla önemli bir yatırımdı diye düşünebilirdik. Çünkü dünyanın hiç bir yerinde bu büyüklükteki nüfusa sahip bir yere bu kadar büyük yatırımla doğalgaz gelmez. Çünkü bunların ekonomik hesaplamaları vardır. Ancak bu süreçte biliyorum Belediye Başkanımız Ahmet Elbi, bunu dert edindi, projelerini hazırlattı, kapı kapı dolaştı. Dönemin milletvekili, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan, gidilebilecek bütün kapıları Karabiga için aşındırdı ve bugün sağ olsun Karabiga’nın yüzde 95’i doğalgaza kavuştu, sevinçliyiz, gururluyuz."

 

"Karabiga’nın 45 yıllık su ve kanalizasyon alt yapısı değişti"

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’nin, beldenin 45 yıllık su ve kanalizasyon alt yapısını değiştirdiğini baktaran Gider, Karabiga'da hayata geçirilen ve yeni yapılacak projelere değinerek şunları söyledi:  "TOKİ'den 104 konutluk inşaat başlattık. Bugün de bu okulun açılışını yapıyoruz. Ben inanıyorum ki bu işler yeterdi ama sosyal yönler de ihmal edilmedi, bir çok ilde dahi olmayan survivor parkı gibi farklı bir ikonik park inşa edildi. 2024 yılına girerken yeni projelerimiz var. 104 konut yapıldı ama bizim derdimiz sadece Karabigalılara ev yapılmasıydı. Bu hafta onun projeleri hazırlandı, bitti. Mart ayında kuraları çekilmek üzere sadece Karabiga'da oturan 50 konutluk daha TOKİ başlıyor. 2024'ün bahar ayında yeni limanımızın inşaatının temeli atılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak yüksek okulumuzu Karabiga'ya kavuşturuyoruz. Survivor parkı yetmemiş olacak bir de aquapark planı var. Yazlık düğün salonuna ek olarak 500 kişilik kapalı çok amaçlı spor salonumuzun ihalesini mart ayında yapacağız."

 

Törende daha sonra Çanakkale Valisi Aktaş, AK Parti Milletvekili Gider, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, CENAL Elektrik AŞ İşletme Müdürü İhsan Acar, kurum müdürleri kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir