Ayhan Gider, Çanakkale'de Cumhuriyetin 100. Yılında Halkla Buluştu

SİYASET 31.10.2023 - 15:17, Güncelleme: 31.10.2023 - 15:17
 

Ayhan Gider, Çanakkale'de Cumhuriyetin 100. Yılında Halkla Buluştu

Ayhan Gider, Cumhuriyet'in 100. yılında Çanakkale'de halkla birlikte kutlama etkinliklerine katıldı, açılışlarda, sergilerde ve halkla iç içe oldu.

Çanakkale'de, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları coşkuyla karşılandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhuriyet'in bu anlamlı yıl dönümünde bölgedeki etkinliklere katıldı. Gider, kutlamalara katılarak, Cumhuriyet coşkusunu halkın arasında yaşamayı tercih etti. Çanakkale, Biga ve Yenice'deki programlara katılan Gider, halkla iç içe olmayı tercih ederek, farklı etkinliklere katıldı ve önemli açılışlara iştirak etti. Öncelikle, Biga'da sanatçı Hasan Çağlayan'ın resim sergisine katılan Gider, burada Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının resimlerinden oluşan sergiyi inceledi. Ayrıca, Biga Fenerbahçeliler Derneği tarafından yapılan Atatürk Çeşmesi'nin açılışına ve Biga Belediyesi'nin yaptığı Atatürk Anıtı'nın açılışına katılarak, Bigalılarla bir araya geldi ve zeybek gösterilerini izledi. Gider, yaptığı konuşmalarda Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak, Cumhuriyetin halkın özgür iradesiyle kazanılmış bir rejim olduğunu belirtti. Özellikle, Çanakkale'nin milli bilincin ve kurtuluş azminin Cumhuriyete giden yolda önemli bir rol oynadığını ifade etti. Gider, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kurucusu olduğunu ve onun ortak bir değer olduğunu vurgulayarak, bu mirası siyasi bir araç olarak kullanmanın haddi ve hakkı olmadığını belirtti. Gider, vatandaşları Çanakkale'deki Fener Alayı'na davet ederek, protokol sıraları yerine, halkın arasında yer almayı tercih etti. Gider, 2023 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nı Çanakkalelilerle birlikte taşıdı ve gençten yaşlıya herkesle sohbet ederek bayramlarını kutladı. Çanakkale'deki coşkulu kutlamaların yanı sıra İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen görkemli kutlamalara da değinen Gider, Türk Denizcilik Tarihi'nde eşi benzeri görülmemiş bir 100 savaş gemisinin geçişiyle Cumhuriyeti kutlamanın yanı sıra gerekli mesajın dostlara ve düşmanlara iletilmiş olduğunu vurguladı. Bu kutlamaların, vatan, bayrak ve Cumhuriyet sevgisini ortak paydada birleştiren insanların gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
Ayhan Gider, Cumhuriyet'in 100. yılında Çanakkale'de halkla birlikte kutlama etkinliklerine katıldı, açılışlarda, sergilerde ve halkla iç içe oldu.

Çanakkale'de, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları coşkuyla karşılandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhuriyet'in bu anlamlı yıl dönümünde bölgedeki etkinliklere katıldı. Gider, kutlamalara katılarak, Cumhuriyet coşkusunu halkın arasında yaşamayı tercih etti. Çanakkale, Biga ve Yenice'deki programlara katılan Gider, halkla iç içe olmayı tercih ederek, farklı etkinliklere katıldı ve önemli açılışlara iştirak etti.

Öncelikle, Biga'da sanatçı Hasan Çağlayan'ın resim sergisine katılan Gider, burada Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının resimlerinden oluşan sergiyi inceledi. Ayrıca, Biga Fenerbahçeliler Derneği tarafından yapılan Atatürk Çeşmesi'nin açılışına ve Biga Belediyesi'nin yaptığı Atatürk Anıtı'nın açılışına katılarak, Bigalılarla bir araya geldi ve zeybek gösterilerini izledi.

Gider, yaptığı konuşmalarda Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak, Cumhuriyetin halkın özgür iradesiyle kazanılmış bir rejim olduğunu belirtti. Özellikle, Çanakkale'nin milli bilincin ve kurtuluş azminin Cumhuriyete giden yolda önemli bir rol oynadığını ifade etti. Gider, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kurucusu olduğunu ve onun ortak bir değer olduğunu vurgulayarak, bu mirası siyasi bir araç olarak kullanmanın haddi ve hakkı olmadığını belirtti.

Gider, vatandaşları Çanakkale'deki Fener Alayı'na davet ederek, protokol sıraları yerine, halkın arasında yer almayı tercih etti. Gider, 2023 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nı Çanakkalelilerle birlikte taşıdı ve gençten yaşlıya herkesle sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Çanakkale'deki coşkulu kutlamaların yanı sıra İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen görkemli kutlamalara da değinen Gider, Türk Denizcilik Tarihi'nde eşi benzeri görülmemiş bir 100 savaş gemisinin geçişiyle Cumhuriyeti kutlamanın yanı sıra gerekli mesajın dostlara ve düşmanlara iletilmiş olduğunu vurguladı. Bu kutlamaların, vatan, bayrak ve Cumhuriyet sevgisini ortak paydada birleştiren insanların gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir