Ayhan Gider; Bülent Turan, Türk siyasetinde önemli bir karakter

SİYASET 23.06.2023 - 00:22, Güncelleme: 23.06.2023 - 00:22
 

Ayhan Gider; Bülent Turan, Türk siyasetinde önemli bir karakter

AK Parti Çanakkale milletvekili Ayhan Gider, Bülent Turan'ın İçişleri Bakan yardımcısı olarak atanmasını tebrik ederek açıklamalarda bulundu.

Gider, 6 Haziran’da yaptığı bir açıklamada Turan’ın Türk siyaseti için önemli bir karakter olduğunu ifade etmiş ve en az bakanlık kadar önemli bir görevde olacaktır demişti. Eski AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olması, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in 16 gün önce yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Gider, 6 Haziran’da yaptığı açıklamada Turan’ın Türk siyaseti için önemli bir karakter olduğunu ifade ederek, en az bakanlık kadar önemli bir görevde olacağını ifade etmişti. 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasının ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte gözler, açıklanacak yeni kabineye çevrilmişti. Yeni kabinede Çanakkaleli bir bakanın olması yönündeki beklentiler gerçekleşmedi ancak son açıklanan bakan yardımcılıkları ile AK Parti Çanakkale eski milletvekili Bülent Turan’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olarak adı açıklandı. Gider, o gün yaptığı açıklamada Turan’ın Türk Siyaseti için önemli bir figür olduğuna değinerek; “Bülent Bey, gerek AK Parti’de gerekse Türkiye siyasetinde var olan bir karakter. Dolayısıyla bakan olup olmaması, Bülent Beye bir şey eksiltip artırmaz. Bundan sonra en az bakanlık kadar etkili bir görevde yer alacağını düşünüyorum. Bizim gibi ülkelerde yetişmiş siyasetçi çok kolay bulunan bir şey değil. Bu anlamda Bülent Turan kendini ispatlamış bir karakterdir. İnanıyorum ki hem Çanakkale’ye hem de Türkiye’ye faydalı yeni görevlerde yer alacaktır. Bunu sadece bakanlık ile sınırlamak doğru olmaz” ifadelerini kullanmıştı.  ​Muhterem İnce’nin ardından son dönemde İçişleri Bakan Yardımcılığı’na getirilen ikinci Çanakkaleli olan Bülent Turan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik eden Ayhan Gider; “Bülent Bey, İstanbul ve Çanakkale milletvekillikleri döneminde de, AK Parti Grup Başkanlığı görevinde de Çanakkale’miz için son derece önemli işlere imza atmış önemli bir isim. Önceki görevlerinde neler yaptıysa, İçişleri Bakan Yardımcılığı görevinde de aynı şekilde önemli işlere imza atacağına inanıyorum. Artık Çanakkale’nin değil, 81 vilayetimizin sorumluluğu, Bülent Turan’ın omuzlarında. Bir Çanakkaleli olarak, kendisinin bu göreve getirilmesinden mutluluk duyduk” dedi.   Çanakkale TV
AK Parti Çanakkale milletvekili Ayhan Gider, Bülent Turan'ın İçişleri Bakan yardımcısı olarak atanmasını tebrik ederek açıklamalarda bulundu.

Gider, 6 Haziran’da yaptığı bir açıklamada Turan’ın Türk siyaseti için önemli bir karakter olduğunu ifade etmiş ve en az bakanlık kadar önemli bir görevde olacaktır demişti.
Eski AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olması, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in 16 gün önce yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Gider, 6 Haziran’da yaptığı açıklamada Turan’ın Türk siyaseti için önemli bir karakter olduğunu ifade ederek, en az bakanlık kadar önemli bir görevde olacağını ifade etmişti.

28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasının ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte gözler, açıklanacak yeni kabineye çevrilmişti. Yeni kabinede Çanakkaleli bir bakanın olması yönündeki beklentiler gerçekleşmedi ancak son açıklanan bakan yardımcılıkları ile AK Parti Çanakkale eski milletvekili Bülent Turan’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olarak adı açıklandı.
Gider, o gün yaptığı açıklamada Turan’ın Türk Siyaseti için önemli bir figür olduğuna değinerek; “Bülent Bey, gerek AK Parti’de gerekse Türkiye siyasetinde var olan bir karakter. Dolayısıyla bakan olup olmaması, Bülent Beye bir şey eksiltip artırmaz. Bundan sonra en az bakanlık kadar etkili bir görevde yer alacağını düşünüyorum. Bizim gibi ülkelerde yetişmiş siyasetçi çok kolay bulunan bir şey değil. Bu anlamda Bülent Turan kendini ispatlamış bir karakterdir. İnanıyorum ki hem Çanakkale’ye hem de Türkiye’ye faydalı yeni görevlerde yer alacaktır. Bunu sadece bakanlık ile sınırlamak doğru olmaz” ifadelerini kullanmıştı. 

​Muhterem İnce’nin ardından son dönemde İçişleri Bakan Yardımcılığı’na getirilen ikinci Çanakkaleli olan Bülent Turan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik eden Ayhan Gider; “Bülent Bey, İstanbul ve Çanakkale milletvekillikleri döneminde de, AK Parti Grup Başkanlığı görevinde de Çanakkale’miz için son derece önemli işlere imza atmış önemli bir isim. Önceki görevlerinde neler yaptıysa, İçişleri Bakan Yardımcılığı görevinde de aynı şekilde önemli işlere imza atacağına inanıyorum. Artık Çanakkale’nin değil, 81 vilayetimizin sorumluluğu, Bülent Turan’ın omuzlarında. Bir Çanakkaleli olarak, kendisinin bu göreve getirilmesinden mutluluk duyduk” dedi.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir