Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'den Yangın Açıklaması

GÜNDEM 24.08.2023 - 01:09, Güncelleme: 24.08.2023 - 01:09
 

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'den Yangın Açıklaması

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangınla mücadelede devlet ve halk işbirliğini vurgulayarak, zarar gören bölgelere destek çağrısı yaptı.

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangının ikinci gününde yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte yangınla mücadele çalışmalarını sahada incelediklerini belirtti. Yangında zarar gören vatandaşlarla görüşmeler yapıldığını ve özellikle yerleşim bölgeleri ile hastane güvenliğinin devletin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Şükürler olsun ki can kaybının olmadığını, ancak toplamda 7 evin yangında hasar gördüğünü ve devletin bu evlerin telafisi için gereken adımları atacağını dile getirdi. Gece boyunca gece görüşlü helikopterlerin görev yaptığı ve bölgenin insansız hava araçlarıyla izlendiği bilgisini paylaştı. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerin yangına müdahale edeceğini belirtti. Yangın söndürme çalışmalarında Çanakkale ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti. Vatandaşların da devlet kadar işbirliği içinde olduğunu belirten Gider, herkesin yangınla mücadeleye destek vermek istediğini ancak öncelikle itfaiye ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için gereksiz şekilde bölgeye gitmemeleri gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, itfaiyelerin ve arazözlerin kullanacağı yolların açık tutulması ve trafiğe engel olunmaması gerektiğini dile getirdi. Ambulans ve hasta nakil araçlarına öncelik verilmesi gerektiği konusunda da duyarlılık çağrısında bulunan Gider, metni sonlandırırken tüm ekiplere duaların eksik etmememiz gerektiğini ve Allah'ın yardımıyla yangının en kısa sürede söndürüleceğine inandığımızı ifade etti. Bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.   Çanakkale TV
Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangınla mücadelede devlet ve halk işbirliğini vurgulayarak, zarar gören bölgelere destek çağrısı yaptı.

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangının ikinci gününde yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte yangınla mücadele çalışmalarını sahada incelediklerini belirtti. Yangında zarar gören vatandaşlarla görüşmeler yapıldığını ve özellikle yerleşim bölgeleri ile hastane güvenliğinin devletin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Şükürler olsun ki can kaybının olmadığını, ancak toplamda 7 evin yangında hasar gördüğünü ve devletin bu evlerin telafisi için gereken adımları atacağını dile getirdi.

Gece boyunca gece görüşlü helikopterlerin görev yaptığı ve bölgenin insansız hava araçlarıyla izlendiği bilgisini paylaştı. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerin yangına müdahale edeceğini belirtti. Yangın söndürme çalışmalarında Çanakkale ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti.

Vatandaşların da devlet kadar işbirliği içinde olduğunu belirten Gider, herkesin yangınla mücadeleye destek vermek istediğini ancak öncelikle itfaiye ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için gereksiz şekilde bölgeye gitmemeleri gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, itfaiyelerin ve arazözlerin kullanacağı yolların açık tutulması ve trafiğe engel olunmaması gerektiğini dile getirdi.

Ambulans ve hasta nakil araçlarına öncelik verilmesi gerektiği konusunda da duyarlılık çağrısında bulunan Gider, metni sonlandırırken tüm ekiplere duaların eksik etmememiz gerektiğini ve Allah'ın yardımıyla yangının en kısa sürede söndürüleceğine inandığımızı ifade etti. Bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir