Afgan Kaçak Göçmenler Ayvacık'ta Yakalandı

ASAYİŞ 31.10.2023 - 15:08, Güncelleme: 31.10.2023 - 15:08
 

Afgan Kaçak Göçmenler Ayvacık'ta Yakalandı

Çanakkale'de jandarma, Ayvacık operasyonunda 16 kaçak göçmeni ve organizatörleri yakaladı. Midilli'ye geçişleri engelledi.

Ayvacık ilçesinde gerçekleşen bir operasyonda Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı göçmenleri ve organizatörleri yakaladı. Gülpınar Köyü'nde düzenlenen operasyon sırasında durdurulan ticari araçta Afganistan uyruklu 16 kaçak göçmen tespit edildi. Bu göçmenlerin Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak geçiş hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Operasyon neticesinde, araç içinde bulunan 7 kişilik gruptan iki organizatör, E.G. ve A.Ş., gözaltına alındı. Yakalanan kaçak göçmenler, jandarma işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecek. Jandarma yetkilileri, organizatörlerin de jandarmadaki işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, operasyonda ele geçirilen araç da el konularak yediemin otoparkına çekildi. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nın bu tür faaliyetlere karşı hassas tutumu devam ediyor. Kaçak göçmenlerin yasa dışı yollarla sınır ötesine geçiş girişimlerine yönelik yapılan operasyonlar, bölgede sık sık gerçekleştiriliyor. Bu olay, bölgedeki kaçak göçmen trafiğine karşı yürütülen denetimlerin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Çanakkale'de jandarma, Ayvacık operasyonunda 16 kaçak göçmeni ve organizatörleri yakaladı. Midilli'ye geçişleri engelledi.

Ayvacık ilçesinde gerçekleşen bir operasyonda Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı göçmenleri ve organizatörleri yakaladı. Gülpınar Köyü'nde düzenlenen operasyon sırasında durdurulan ticari araçta Afganistan uyruklu 16 kaçak göçmen tespit edildi. Bu göçmenlerin Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak geçiş hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Operasyon neticesinde, araç içinde bulunan 7 kişilik gruptan iki organizatör, E.G. ve A.Ş., gözaltına alındı.

Yakalanan kaçak göçmenler, jandarma işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecek. Jandarma yetkilileri, organizatörlerin de jandarmadaki işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, operasyonda ele geçirilen araç da el konularak yediemin otoparkına çekildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nın bu tür faaliyetlere karşı hassas tutumu devam ediyor. Kaçak göçmenlerin yasa dışı yollarla sınır ötesine geçiş girişimlerine yönelik yapılan operasyonlar, bölgede sık sık gerçekleştiriliyor. Bu olay, bölgedeki kaçak göçmen trafiğine karşı yürütülen denetimlerin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir