63 Yıllık Hatıra Defterleriyle Turistlerin Dokunaklı Anıları

TURİZM 14.07.2023 - 01:09, Güncelleme: 14.07.2023 - 01:31
 

63 Yıllık Hatıra Defterleriyle Turistlerin Dokunaklı Anıları

Assos'ta lokanta işleten Hasan Cengiz, 63 yıldır turistlerin hatıralarını sakladığı defterlerle duygusal anlar yaşatıyor

Behram köyünde lokanta işleten 79 yaşındaki Hasan Cengiz, Ayvacık ilçesine bağlı bu güzel köyde Athena Tapınağı ve Assos Antik Kenti'ni ziyaret eden turistlerin hatıralarını saklamak için bir hatıra defteri açtı. 63 yıldır esnaflık yapan Hasan Cengiz, lokantasına uğrayan yerli ve yabancı turistlerin düşüncelerini, fotoğraflarını ve hatta saç tellerini bile defterlere kaydetmiş. Yıllar içinde bu defterlerde biriken hatıralar, toplamda 35 defteri doldurmuştur. Hasan Cengiz, 63 yıllık esnaflık hayatı boyunca biriktirdiği hatıra defterlerini özenle saklamıştır. Çardakta başladığı esnaflık serüvenine daha sonra köyün içinde devam etmiştir. Turistlere hizmet ederken, onların fotoğraflarını çekip anı defterine eklemiştir. Yerli ve yabancı turistler, Ayvacık ve Behram köyü ile ilgili duygularını bu defterlere yazmışlardır. Geçmişte çok sayıda yabancı turist ziyaret ederken, günümüzde turist sayısında azalma olduğunu belirtmiştir. Ancak, yıllar sonra bu defterlere bakan turistler, geçmişte yaşadıkları anıları tekrar bulmaktadırlar. Yazdıkları hatıraları okuduklarında duygulandıklarını ve şaşırdıklarını ifade etmektedir. Hasan Cengiz'in oğlu Ahmet Cengiz ise 63 yıldır Assos'a gelen yerli ve yabancı turistlerin defterlere fotoğraflarını ve öğrenci kartlarını yapıştırıp hatıralarını yazdıklarını belirtmektedir. Turistler, yıllar sonra tekrar köye geldiklerinde bu defterlerdeki hatıralarını bulup o günleri hatırlamaktadırlar. Şu anda 35 adet hatıra defterleri bulunduğunu ve bu defterleri saklamaya devam ettiklerini aktarmaktadır. Ahmet Cengiz, turistlerin lokantalarına geldiğinde hatıra defterlerini inceledikleri sıradışı anlar yaşandığını anlatmıştır. Bir Alman turist, lokantaya oturduktan sonra defterleri incelemeye başlamıştır. Bir defterde oğlunun fotoğrafını ve yazısını gören yaşlı kadın, duygulanarak ağlamaya başlamıştır. Rehber, kadının neden ağladığını öğrendiğinde kadının oğlunun bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini öğrenmiştir. Kadın, oğlunun fotoğrafını ve hatırasını gördüğü için çok duygulanmıştır. Hatta turist kafilesinin yemeğini ve içeceğini bile ödemiştir. Ahmet Cengiz, çoğunlukla Alman, Amerikan, İzlandalı ve İtalyan turistlerin geldiğini ve özellikle Alman turistlerin yoğun olduğunu belirtmiştir. Ahmet Cengiz ayrıca, ünlü Alman futbolcu Dietmar Hamann'ın çocukluk fotoğrafının da babası tarafından hatıra defterine yapıştırıldığını eklemiştir.
Assos'ta lokanta işleten Hasan Cengiz, 63 yıldır turistlerin hatıralarını sakladığı defterlerle duygusal anlar yaşatıyor

Behram köyünde lokanta işleten 79 yaşındaki Hasan Cengiz, Ayvacık ilçesine bağlı bu güzel köyde Athena Tapınağı ve Assos Antik Kenti'ni ziyaret eden turistlerin hatıralarını saklamak için bir hatıra defteri açtı. 63 yıldır esnaflık yapan Hasan Cengiz, lokantasına uğrayan yerli ve yabancı turistlerin düşüncelerini, fotoğraflarını ve hatta saç tellerini bile defterlere kaydetmiş. Yıllar içinde bu defterlerde biriken hatıralar, toplamda 35 defteri doldurmuştur.

Hasan Cengiz, 63 yıllık esnaflık hayatı boyunca biriktirdiği hatıra defterlerini özenle saklamıştır. Çardakta başladığı esnaflık serüvenine daha sonra köyün içinde devam etmiştir. Turistlere hizmet ederken, onların fotoğraflarını çekip anı defterine eklemiştir. Yerli ve yabancı turistler, Ayvacık ve Behram köyü ile ilgili duygularını bu defterlere yazmışlardır. Geçmişte çok sayıda yabancı turist ziyaret ederken, günümüzde turist sayısında azalma olduğunu belirtmiştir. Ancak, yıllar sonra bu defterlere bakan turistler, geçmişte yaşadıkları anıları tekrar bulmaktadırlar. Yazdıkları hatıraları okuduklarında duygulandıklarını ve şaşırdıklarını ifade etmektedir.

Hasan Cengiz'in oğlu Ahmet Cengiz ise 63 yıldır Assos'a gelen yerli ve yabancı turistlerin defterlere fotoğraflarını ve öğrenci kartlarını yapıştırıp hatıralarını yazdıklarını belirtmektedir. Turistler, yıllar sonra tekrar köye geldiklerinde bu defterlerdeki hatıralarını bulup o günleri hatırlamaktadırlar. Şu anda 35 adet hatıra defterleri bulunduğunu ve bu defterleri saklamaya devam ettiklerini aktarmaktadır.

Ahmet Cengiz, turistlerin lokantalarına geldiğinde hatıra defterlerini inceledikleri sıradışı anlar yaşandığını anlatmıştır. Bir Alman turist, lokantaya oturduktan sonra defterleri incelemeye başlamıştır. Bir defterde oğlunun fotoğrafını ve yazısını gören yaşlı kadın, duygulanarak ağlamaya başlamıştır. Rehber, kadının neden ağladığını öğrendiğinde kadının oğlunun bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini öğrenmiştir. Kadın, oğlunun fotoğrafını ve hatırasını gördüğü için çok duygulanmıştır. Hatta turist kafilesinin yemeğini ve içeceğini bile ödemiştir. Ahmet Cengiz, çoğunlukla Alman, Amerikan, İzlandalı ve İtalyan turistlerin geldiğini ve özellikle Alman turistlerin yoğun olduğunu belirtmiştir.

Ahmet Cengiz ayrıca, ünlü Alman futbolcu Dietmar Hamann'ın çocukluk fotoğrafının da babası tarafından hatıra defterine yapıştırıldığını eklemiştir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir