Çanakkale'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

Çanakkale'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları büyük bir törenle gerçekleştirildi. Kutlamaların ilk ayağı, saat 09.15'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Kaptan Ogün Çevik, Çanakkale Limanı Liman Hizmetleri Direktörü Evren Beceren, gemi acentalarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tören, Çanakkale Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Biçici, yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren kabotaj kanununun önemine vurgu yaparak, bu kanunla Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığının sağlandığını ve denizciliğin gelişimi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bu kanunun bir zaferin simgesi olduğunu ve bugünün bu zaferin 97. yılını kutladıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından katılımcılar, 'Kilitbahir' isimli feribot ile Çanakkale Boğazı'na doğru hareket etti. Boğazda deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler, görsel bir şov için boğazda su sıkarak renkli bir gösteri sundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botları da kutlamalara eşlik etti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çanakkale'de düzenlenen bu törenlerle anlamını ve önemini bir kez daha vurguladı.