Gökçebayır Köyü'nde Zeytin Hasadı Şenliği

TURİZM 16.10.2023 - 13:55, Güncelleme: 16.10.2023 - 13:55
 

Gökçebayır Köyü'nde Zeytin Hasadı Şenliği

Çanakkale'nin lezzet dolu Zeytin Hasat Şenliği'nde bir araya geldik, coşku ve bereket dolu anlar yaşandı!

Gökçebayır Köyü'nde düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği, bölgenin önde gelen isimlerini ağırladı. Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Murat Şeker, ilçe Tarım ve Orman Müdürleri, köy muhtarları, kooperatif başkanları, işletme sahipleri ve birçok üretici etkinliğe katıldı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, şenlikte yaptığı konuşmada, "İlimizde sofralık 19 bin 500 dekar ve yağlık 308 bin 500 dekar olmak üzere toplamda 328 bin dekar zeytin alanına sahibiz. Toplam 5 milyon 550 bin zeytin ağacı bulunmakta, bunlardan 5 milyon 100 bin meyve veren, 450 bin ağaç meyve vermiyor. Zeytin ve zeytinyağı, ülkemiz ve ilimiz için hayati bir öneme sahip. Bu değerli ürünün kalitesini artırmak, verimliliği yükseltmek, markalaşmak ve üreticilerin hak ettikleri geliri elde edebilmeleri için hep birlikte çalışacağız. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese, kurumlara ve üreticilere teşekkür ediyor, bol ürün ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi. Zeytin Hasat Şenliği, halk oyunları gösterileri ve protokolün stantları gezmesi ile devam etti. Protokol üyeleri ve üreticiler, zeytin hasadına dualar eşliğinde başladılar. Hasat şenliği, lezzetli ikramlar eşliğinde sona erdi. Bu özel etkinlik, bölgenin zeytin ve zeytinyağı mirasını kutlamak ve onurlandırmak adına güzel bir vesile oldu. 
Çanakkale'nin lezzet dolu Zeytin Hasat Şenliği'nde bir araya geldik, coşku ve bereket dolu anlar yaşandı!

Gökçebayır Köyü'nde düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği, bölgenin önde gelen isimlerini ağırladı. Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Murat Şeker, ilçe Tarım ve Orman Müdürleri, köy muhtarları, kooperatif başkanları, işletme sahipleri ve birçok üretici etkinliğe katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, şenlikte yaptığı konuşmada, "İlimizde sofralık 19 bin 500 dekar ve yağlık 308 bin 500 dekar olmak üzere toplamda 328 bin dekar zeytin alanına sahibiz. Toplam 5 milyon 550 bin zeytin ağacı bulunmakta, bunlardan 5 milyon 100 bin meyve veren, 450 bin ağaç meyve vermiyor. Zeytin ve zeytinyağı, ülkemiz ve ilimiz için hayati bir öneme sahip. Bu değerli ürünün kalitesini artırmak, verimliliği yükseltmek, markalaşmak ve üreticilerin hak ettikleri geliri elde edebilmeleri için hep birlikte çalışacağız. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese, kurumlara ve üreticilere teşekkür ediyor, bol ürün ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

Zeytin Hasat Şenliği, halk oyunları gösterileri ve protokolün stantları gezmesi ile devam etti. Protokol üyeleri ve üreticiler, zeytin hasadına dualar eşliğinde başladılar.

Hasat şenliği, lezzetli ikramlar eşliğinde sona erdi. Bu özel etkinlik, bölgenin zeytin ve zeytinyağı mirasını kutlamak ve onurlandırmak adına güzel bir vesile oldu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir