ÇOMÜ'de Farkındalık Müsabakası Düzenlendi

SPOR 10.02.2024 - 14:05, Güncelleme: 10.02.2024 - 14:17
 

ÇOMÜ'de Farkındalık Müsabakası Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı arasında Spor Birliği Koordinatörlüğünün düzenlediği farkındalık müsabakası gerçekleştirildi.

Naim Süleymanoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakaya Çanakkale protokolü, ÇOMÜ'lü akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. Birbirinden dişli rakiplerin karşı karşıya geleceğini belirtip güzel bir müsabaka olması dilekleriyle konuşmasına başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu: "Üniversitemiz eğitim-öğretim, araştırma-geliştirmenin yanı sıra toplumsal katkı faaliyetlerine de önem veriyor. Birçok akademik birimimiz bu alanda çalışmalar yapıyor.   ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞINACAK PROJEMİZ HAZIR   Bu yaz düzenleyecek olduğumuz "Otizim ve Müzik Yaz Okulu" nun uluslararası boyuta taşınması için projemiz hazırlandı ve gerekli yerlere sunuldu. İnşallah bu yaz uluslararası düzeyde olucak.    ÜNİVERSİTE OLARAK DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ   Spor alanında başta down sendromlu ve otizimli bireylere yönelik çalışmaları üniversitesi olarak desteklemeye devam ediyoruz" dedi.     Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendromlu Basketbolcular Milli Takımı Baş Antrenörü Ufuk Bulut, Engellisiz Kampüs pojesini gerçekleştiren ve destekleyen herkese teşekkür ettiğini ve Çanakkale'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:   "Biz özel sporcuları Avrupa ve Dünya'da tanıtmaya çalışıyoruz. Ama tabi yerelden başlamak gerekir. Çanakkale bunun için bir başlangıç noktası olur umarım.    Keyfimiz çok yerinde, çocuklar çok heyecanlı bir şeklide maçı bekliyorlar. Varlığınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederiz.   ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI ÇANAKKALE'DE   Umarım şampiyonluk kutlamamız Çanakkale'de olur. Burada hep birlikte kupamızı kaldırırız."     Konuşmalar ardından sırasıyla ısınmaya ve maça geçildi. Çanakkale protokolünden oluşan ÇOMÜ ve Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı arasında gerçekleştirilen maçta ortaya renkli görüntüler çıktı.               Haber: Hatice Çekil 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı arasında Spor Birliği Koordinatörlüğünün düzenlediği farkındalık müsabakası gerçekleştirildi.

Naim Süleymanoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakaya Çanakkale protokolü, ÇOMÜ'lü akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Birbirinden dişli rakiplerin karşı karşıya geleceğini belirtip güzel bir müsabaka olması dilekleriyle konuşmasına başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu:
"Üniversitemiz eğitim-öğretim, araştırma-geliştirmenin yanı sıra toplumsal katkı faaliyetlerine de önem veriyor. Birçok akademik birimimiz bu alanda çalışmalar yapıyor.
 
ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞINACAK PROJEMİZ HAZIR
 
Bu yaz düzenleyecek olduğumuz "Otizim ve Müzik Yaz Okulu" nun uluslararası boyuta taşınması için projemiz hazırlandı ve gerekli yerlere sunuldu. İnşallah bu yaz uluslararası düzeyde olucak. 
 
ÜNİVERSİTE OLARAK DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ
 
Spor alanında başta down sendromlu ve otizimli bireylere yönelik çalışmaları üniversitesi olarak desteklemeye devam ediyoruz" dedi.
 
 
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendromlu Basketbolcular Milli Takımı Baş Antrenörü Ufuk Bulut, Engellisiz Kampüs pojesini gerçekleştiren ve destekleyen herkese teşekkür ettiğini ve Çanakkale'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Biz özel sporcuları Avrupa ve Dünya'da tanıtmaya çalışıyoruz. Ama tabi yerelden başlamak gerekir. Çanakkale bunun için bir başlangıç noktası olur umarım. 
 
Keyfimiz çok yerinde, çocuklar çok heyecanlı bir şeklide maçı bekliyorlar. Varlığınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederiz.
 
ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI ÇANAKKALE'DE
 
Umarım şampiyonluk kutlamamız Çanakkale'de olur. Burada hep birlikte kupamızı kaldırırız."
 
 
Konuşmalar ardından sırasıyla ısınmaya ve maça geçildi. Çanakkale protokolünden oluşan ÇOMÜ ve Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı arasında gerçekleştirilen maçta ortaya renkli görüntüler çıktı.
 
 
 
 
 
 
 
Haber: Hatice Çekil 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir